Šport > Nogomet
15 ogledov

Lennon: ''Conte govori bedarije!''

antonio conte EPA
Trener Celtica Neil Lennon je pred povratno tekmo osmine finala Lige prvakov med škotskim prvoligašem in Juventusom sprožil nekaj pušic v smeri trenerja stare dame Antonia Conteja. ''Conte govori bedarije,'' je bil ostrer strateg iz Severne Irske.

Prva tekma osmine finala Lige prvakov med Celticom in Juventusom se je končala z rezultatom 3:0 v korist italijanske ekipe, v škotskem taboru pa so se veliko pritoževali nad agresivno igro gostujočih nogometašev. Trener stare dame Antonio Conte se je odzval na obtožbe in zatrdil, da so se Lennonovi varovanci prav tako posluževali umazanih potez. Za primer je navedel Garyja Hooperja, ki je med prekinitvami postopal okrog Gianluigija Buffona. Lennona so besede italijanskega stratega močno razjezile. ''Hooper lahko stoji pred Buffonom, zato Conte govori bedarije. V kazenskem prostoru lahko vsak nogometaš stoji, kjer želi,'' je povedal Lennon in nadaljeval: ''Ni vplival na vratarja in ni se ga dotikal. Če mu prepreči, da gre na žogo, potem je to prosti strel. Preden se žoga vrne v igro, pa lahko stoji kjer hoče. Kar govori Conte, je nesmisel.''

Celtic je Uefi po tekmi posredoval dosje, v katerem je analiziral igro Juvenusa, Conte pa je zagrozil, da bo podoben dosje naredil tudi sam. ''Njihov igralec je sistematično blokiral našega vratarja. Pravila velevajo, da se v petmeterskem prostoru vratarja ne sme dotikati, če ne gre za prekršek. Lennon razpreda o dosjeju, zato bom tudi jaz pripravil dosje o nogometašu Celtica, ki blokira našega vratarja,'' se je odzval Conte.

Juventus nesporni favorit

Juventus bo zaigral brez Paola De Ceglie, vprašljiva pa sta tudi nastopa Martina Caceresa in Nicolasa Anelkaja. Celtic bo lahko ponovno računal na usluge Charlieja Mulgrewa, ki je zaradi težav z mišico manjkal že na zadnjih treh tekmah. Poškodovani so še Scott Brown, Mikael Lustig in Tony Watt.

''Nihče ne podcenjuje pomembnosti tega obračuna - ekipa napreduje po 180 minutah, mi pa smo jih odigrali samo 90. Čaka nas še drugih 90 minut, morebiti še podaljški in enajstmetrovke, proti težki ekipi, ki se bo hotela oddolžiti za rezultat na prvi tekmi,'' je povedal Conte.

Juventus velja za velikega favorita, v prid italijanskega prvoligaša pa govori tudi statistika. Stara dama je v letošnji sezoni Lige prvakov še nepremagana (štiri zmage, trije remiji) in zadetka ni prejela že 400 minut. Nobena ekipa v zgodovini še ni uspela v gosteh spreobrniti zaostanka treh golov, za nameček pa Celtic še nikoli ni zmagal na gostovanju v Italiji (šest porazov, trije remiji).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.