Šport > Nogomet
20 ogledov

Nove kazni za Juve in Conteja

italijanski pokal juventus cagliari antonio conte EPA
Nekateri nogometaši Juventusa in njihov trener Antonio Conte so bili kaznovani zaradi neprimernega obnašanja po tekmi med Juventusom in Genoo.

Trener Juventusa Antonio Conte, direktor torinskega kluba Giuseppe Marotta ter igralci Bianconerov Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini in Mirko Vučinić so bili s strani italijanske nogometne zveze kaznovani zaradi neprimernega obnašanja in protestiranja pri sodniku Marcu Guidi po koncu tekme proti Genoi (1:1).

Aktualni prvaki Serie A so se po koncu tekme hudovali nad glavnim sodnikom, ker ni dosodil igranja z roko v kazenskem prostoru povsem ob koncu tekme na Juventus Areni. Takrat je Andreas Granqvist, danski branilec Genoe, igral z roko, piščalka Marca Guide pa je ostala nema. Sodnik je po tekmi priznal, da je videl igranje z roko, toda da se mu stik roke in žoge ni zdel vreden enajstmetrovke.

Conte in Bonucci sta dobila dve tekmi prepovedi in 10.000 evrov kazni. Chiellini, ki je bil zaradi poškodbe na tribuni, nato pa je ob koncu tekme priletel na igrišče in protestiral, se bo hladil eno tekmo, enako kot Vučinić. Direktor Marotta je suspendiran do 18. februarja.

"Vsi se lahko pritožujejo, le Juve ne"

Conte je po tekmi besnel. Zatrdil je, da mu je sodnik za golom po tekmi dejal, da bi sam dosodil najstrožjo kazen. "Mislim, da bi moral sodnik vrniti svojo licenco," je na novinarski konferenci po tekmi dejal trener Stare dame. "Vidite, da se napake in krivice dogajajo vsem klubom, ne le nekaterim. Ne želim, da se sedaj pojavijo medijske analize, ki bodo naštevalo incidente v korist in v škodo Juventusu. Rad bi le dejal, da smo vsi kdaj žrtev napak."

Conte se je obregnil tudi ob izjavo, ki je v preteklosti prišla iz tabora Parme in se je glasila nekako v smislu, "vsi imajo pravico do pritoževanja (nad sodniškimi odločitvami, op. p), razen Juve." Conte je še enkrat več omenil to izjavo in dejal, da se napake sedaj pojavljajo na vseh tekmah in da to lahko vidijo vsi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.