Šport > Nogomet
13 ogledov

Lennon: ''Ničesar ne moremo izgubiti''

neil lennon celtic trener EPA
Barcelona bo v tretjem kolu Lige prvakov gostila Celtic. Trener aktualnih škotskih prvakov Neil Lennon se zaveda, kako težak obračun je pred njimi, vendar upa, da bo na tekmi blestelo vseh štirinajst njegovih nogometašev.

neil lennon celtic trener | Avtor: EPA EPA
Celtic Neila Lennona se danes podaja na Camp Nou, kjer se bo v tretjem kolu Lige prvakov pomeril z Barcelono. Trener škotskega prvoligaša je prepričan, da poraz ne bi bil nikakršna tragedija. ''Mnogo dobrih ekip in trenerjev je prišlo na Camp Nou, kjer jim je spodletelo. Ničesar ne moremo izgubiti,'' je povedal Lennon. Na vprašanje, kakšna je razlika med Pepom Guardiolo in Titom Vilanovo, je 41-letni trener Celtica odvrnil: ''Videli smo, da med njima ni velikih razlik, saj ima Tito na voljo iste igralce, ki jih pozna že zelo dolgo.''

Kako se bodo lotili Lionela Messija? ''Bomo videli, kako bomo pristopili k tekmi. Gledati Messija v soboto je bil privilegij. On je zelo poseben igralec,'' je povedal Lennon in dodal, kakšna pričakovanja goji za svojo ekipo. ''Upam, da bom imel 14 herojev,'' je razkril trener škotskega prvoligaša, ki je prepričan, da bo prava razlika med nekdanjim in novim trenerjem Barcelone vidna ob prvi krizi.

Vilanova: ''Rad bi, da bi prejeli manj zadetkov''

tito vilanova | Avtor: EPA EPA
Pred tekmo s Celticom je Tito Vilanova spregovoril o odsotnosti Gerarda Piquéja, formi Victorja Valdésa in njihovem naslednjem nasprotniku, ki bo nedvomno poskušal izkoristiti dejstvo, da ima Barça oslabljeno obrambno vrsto. ''Vsi igralci, ki so na voljo, so na nivoju, ki je potreben za igro v Barceloni. Mislim, da smo dosegli največ golov in včasih eno izključuje drugo. Rad bi, da bi prejeli manj zadetkov. Delamo na tem. Najti moramo ravnotežje med zadetimi in prejetimi goli, potem bo vse v redu,'' je o obrambi Barcelone, ki je na tekmi z Deportivom prejela štiri zadetke, povedal Vilanova. Španec krivde ne pripisuje vratarju Valdésu, saj zaupa v sposobnosti vratarja Kataloncev. ''Nisem se niti pogovarjal z njim. Njegova forma me ne skrbi. Victorjeva kvaliteta ni vprašljiva, z nami je osvajal pokale in večkrat odločil tekmo,'' je zatrdil Vilanova.

Na obračunu s Celticom ne bo Gerarda Piquéja, ki še vedno ni okreval po poškodbi. ''Skrbi me, ker ga čim hitreje potrebujemo nazaj. Težko je napovedati, kako dolgo bo odsoten. Zdravniki nam bodo povedali, ko bo nared. Takrat bo začel trenirati,'' je povedal Vilanova, ki ima letos veliko težav s poškodovanimi igralci. ''To je del igre. Če bi šlo za poškodbe mišic, bi bilo drugače, tako pa govorimo o resnih poškodbah. Letos smo imeli veliko smole v obrambni vrsti,'' je zaključil Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.