Šport > Nogomet
128 ogledov

Lewandowski ob bok Messiju in Ronaldu

robert lewandowski Epa
Poljski reprezentant je po zagonu nogometnih aktivnosti nadaljeval tam, kjer je ostal pred izbruhom pandemije.

Poljski nogometni reprezentant Robert Lewandowski je kljub dvomesečnemu premoru zaradi pandemije novega koronavirusa obdržal dobro strelsko formo. V nedeljo je na gostovanju pri Union Berlinu dosegel prvega od dveh golov Bayerna za zmago z 2:0 in tako zbral že 40 zadetkov v sezoni v vseh tekmovanjih.

Bayernov napadalec je v tej sezoni dosegel 26 zadetkov v nemški ligi, ki se je konec tedna nadaljevala kot prva od največjih evropskih po premoru zaradi koronavirusa, 11 v ligi prvakov in tri v nemškem pokalu.

S tem, ko je zbral 40 golov, se je pridružil velikanoma, Argentincu Lionelu Messiju in Portugalcu Cristianu Ronaldu, ki sta pred njim kot edina dosegla najmanj 40 golov v petih zaporednih sezonah v tem stoletju.

Poljak je lani dosegel 40 golov, sezono pred tem 41, v sezoni 2016/17 43, 2015/16 pa 42 golov.

Messiju je to sicer uspelo kar deset let zaporedoma, v tej sezoni je pri 24 golih.

Ronaldo je niz več kot 40 golov imel v osmih sezonah v nizu, tega je prekinil v prejšnji sezoni pri Juventusu, ko je dosegel 28 golov.

S skupno 228 zadetki v nemškem prvenstvu je Lewandowski najučinkovitejši tujec v zgodovini lige in tretji najboljši strelec za Gerdom Müllerjem (365) in Klausom Fischerjem (268).

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice