Šport > Nogomet
96 ogledov

Ljudje proti nadaljevanju prvenstva, a tekme bodo

Bundesliga koronavirus Profimedia
Ljudje nasprotujejo, a vodstva lige to ne bo ustavilo.

Večina Nemcev je proti nadaljevanju nogometne sezone v bundesligi kažejo ankete javnih radiotelevizij ARD in ZDF, objavljene v petek. Sezona se bo nadaljevala v soboto brez gledalcev na tribunah.

Med anketiranci v anketi ARD jih je 56 odstotkov kritiziralo nadaljevanje sezone, ki se bo začela ta konec tedna. Le tretjina, 31 odstotkov, je dejala, da v celoti podpirajo, da bodo odigrali preostale kroge. Podatki so bili podobni v barometru ZDF, 62 odstotkov jih je nasprotovalo in le 27 odstotkov se jih je izjasnilo v podporo ponovnemu zagonu.

Zaradi pandemije koronavirusa se bo sicer  od sobote nadaljevalo zadnjih devet krogov sezone za zaprtimi vrati.

Trener Augsburga Heiko Herrlich še ne bo mogel spremljati svoje ekipe s klopi. Kaznovan je zaradi kršitve karantenskih pravil. Tekmo proti Wolfsburgu bo tako izpustil. Na četrtkovi novinarski konferenci je povedal, da je zapustil ekipni hotel, da bi kupil zobno pasto in kremo za kožo, čeprav je nosil obrazno masko. Znova se bo lahko pridružil ekipi, ko bo negativen na oba testa na virus sars-cov-2.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice