Šport > Nogomet
58 ogledov

Lippi bo pomagal azzurrom

Marcello Lippi je zmago na SP leta 2006 proslavil s cigaro. Žurnal24 main
Nekdanji trener svetovnih prvakov Italijan Marcello Lippi bo po poročanju tujih medijev italijansko izbrano vrsto podpiral kot tehnični direktor reprezentance.

Oseminšestdesetletni nekdanji selektor azzurrov Marcelo Lippi se je s predsednikom zveze Carlom Tavecchiem dogovoril, da bo novo delovno mesto nastopil po letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji.

Lippi naj bi pri svojem delu v prihodnje skrbel za koordinacijo med zvezo, reprezentanco in klubi. Ob tem Italijani iščejo še naslednika selektorja Antonia Conteja, ki se po Euru podaja na trenersko mesto v angleškega prvoligaša Chelsea.

Mediji namigujejo, da naj bi Conteja na krmilu azzurrov nasledil 68-letni Giampiero Ventura, ki je zdaj trener ekipe v serie A Torina. Kot alternativo omenjajo selektorja Albanije Giannija De Biasija in Vincenza Montello iz Sampdorie. Italijanska zveza bo odločitev o novem selektorju razkrila še pred evropskim prvenstvom, ki se prične 10. junija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.