Šport > Nogomet
212 ogledov

Liverpool v zaključku strl odpor žilavih Mehičanov

liverpool Epa
Angleški velikan se bo za končno lovoriko klubskega svetovnega prvenstva pomeril z brazilskim Flamengom.

Nogometaši angleškega Liverpoola so drugi finalisti klubskega svetovnega prvenstva, potem ko so na današnji polfinalni tekmi v Dohi premagali mehiški Monterrey z 2:1 (1:1). Liverpool se bo v sobotnem finalu pomerili z brazilskim Flamengom, ki je bil na torkovi prvi polfinalni tekmi boljši od Al-Hilala s 3:1 (0:1).

Izbranci nemškega stratega na angleški klopi Jürgena Kloppa so v izdihljajih dokaj izenačenega dvoboju vendarle strli odpor Mehičanov. Junak dvoboja je bil brazilski napadalec Roberto Firmino, ki je v igro vstopil v 85. minuti, v prvi minuti sodnikovega podaljška pa je po kombinirani akciji zabil zmagoviti gol.

V prvem polčasu je za angleško zasedbo po globinski podaji Egipčana Mohameda Salaha v 12. minuti zadel Gvinejec Naby Keita, dve minuti kasneje pa je za mehiško zasedbo izenačil Argentinec Rogelio Funes Mori.

Sobotna finalna tekma med letošnjim zmagovalcem evropske lige prvakov iz Liverpoola in zmagovalci pokala Libertadores iz najbolj razvpitega brazilskega mesta Rio de Janeiro se bo v soboto, 21. decembra, pričela ob 18.30, tekma za tretje mesto med Al-Hilalom iz Saudske Arabije in Monterreyjem pa se bo tega dne začela ob 15.30.

V tekmi za končno peto mesto je tunizijska ekipa Esperance Tunis v torek premagala katarski Al Sadd s 6:2 (4:1).

Na poti do polfinala je Monterrey v četrtfinalu ukanil Al-Sadd s 3:2, Al-Hilal pa je v osmini finala po izvajanju 11-metrovk najprej izločil Hienghene Sport iz Nove Kaledonije s 3:1, v četrtfinalu pa še Esperance de Tunis z 1:0.

Evropski in južnoameriški prvak Liverpool in Flamengo sta se klubskemu SP pridružila šele v polfinalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.