Šport > Nogomet
1595 ogledov

Tudi po derbiju leta veliko govora o VAR-u, Pep pobesnel

Fabinho Profimedia
Liverpool je naredil velik korak k prvemu naslovu v treh desetletjih.

Nogometaši Liverpoola so na domači zelenici prepričljivo premagali najresnejšega tekmeca v boju za naslov angleškega prvaka, ki ga je klub iz Anfielda sicer nazadnje osvojil leta 1990. Četa Jürgena Kloppa ima zdaj pred drugouvrščenim Leicester Cityjem že osem točk naskoka, enako pred tretjim Chelseajem, branilec naslova City pa zaostaja že devet točk.

Tudi veliki derbi pa je tokrat zaznamoval VAR, ki im v zadnjem času zaradi številnih čudnih odločitev vse manj privržencev na Otoku. Tokrat so gostje v peti minuti dvoboja zahtevali igranje z roko v kazenskem prostoru domačih, a sodnik Michael Oliver ni pokazal na najstrožjo kazen. Žoga je sicer branilca Trenta Alexandra-Arnolda zagotovo zadela v roko. Oliver je očitno presodil, da je bila roka v naravnem položaju, vse skupaj pa je poslabšalo dejstvo, da je v nadaljevanju akcije na drugi strani v polno zadel Fabinho. V sobi za VAR so se odločili, da zadetek priznajo, City pa je tako ostal brez enajstmetrovke.

"Alexander-Arnold je lahko zelo, zelo srečen. Roka ni bila v naravnem položaju in to bi morala biti enajstmetrovka," je v BBC-jevem studiu dejal nekdanji angleški reprezentant Chris Sutton. Ob roki tekmeca je sicer nerazumljivo reagiral tudi napadalec Cityja Sergio Agüero, ki ni poskušal prvi priti do odbitka, ampak je le dvignil roke in mahal sodniku, da naj dosodi najstrožjo kazen.

Pri Cityju so se še vedno pobirali po šoku, ko je padel še drugi gol domačih. Že v 13. minuti je po podaji Andrewa Robertsona z glavo zadel Mohamed Salah. Pri Cityju so se tokrat zanašali, da bo VAR zadetek razveljavil zaradi prepovedanega položaja, vendar se to ni zgodilo, kar je bila verjetno pravilna odločitev.

V nadaljevanju prvega polčasa so gostje sicer zatresli vratnico, a so se hitro v drugem znašli še v večjih težavah. V 51. minuti je Jordan Henderson neovirano poslal predložek v šestnajsterc, kjer ga je tokrat z glavo pričakal Sadio Mané za velikih 3:0.

Agüero ni imel svojega dne, zanimivo, da eden najboljših strelcev v zgodovini Premier League še nikoli ni zadel na Anfieldu, zamudil je še eno veliko priložnost, nato pa bil zamenjan. Njegovi soigralci so kasneje uspeli znižati zaostanek, ko je v polno nameril Bernardo Silva.

V 82. minuti pa so pri Cityju znova ponoreli. Še drugič na tekmi je v svojem kazenskem prostoru z roko igral Alexander-Arnold, tokrat ga je žoga zadela ob strelu Raheema Sterlinga. 

Besni Pep Guardiola se je po tekmi sodnikom sarkastično zahvalil za sojenje. "Hvala, najlepša hvala!" je ob rokovanju z delilci pravice dejal Katalonec, nato pa tudi zažugal s prstom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice