Šport > Nogomet
1056 ogledov

Tako pomembne v tej sezoni še ni bilo

Liverpool Man City Profimedia
Danes se bo odvila nedvomno najbolj pričakovana tekma dosedanjega poteka letošnje ligaške nogometne sezone.

Na stadionu Anfield se bosta z začetkom ob 17.30 udarila glavna in pravzaprav edina pretendenta za letošnji naslov v angleški Premier League - Liverpool in Manchester City.

Liverpool je v prvih enajstih kolih zbral kar 31 točk za deset zmag in zgolj en remi, ki ga je zabeležil na gostovanju pri velikem rivalu Manchester Unitedu. Man City ima šest točk manj, vpisal je osem zmag, remi in dva poraza.

Četa Jürgena Kloppa je neporažena na zadnjih 45 ligaških tekmah na Anfieldu. V letošnji sezoni EPL je Liverpool prejel le devet zadetkov, s tem ima drugo najboljšo obrambo lige.

Varovanci Pepa Guardiole imajo najbolj učinkovit napad s 34 doseženimi zadetki, a so letos že utrpeli en poraz na tujem, ko jih je s 3:2 ugnal Norwich City.

André Andre Gomes Foto/Video Šport Prekršek tako hud, da je po ogledu posledic storilec jokal kot otrok

Ekipi sta se že pomerili na začetku letošnjega tekmovalnega obdobja, Community Shield je po izvajanju enajstmetrovk dobil City, potem ko se je redni del končal z 1:1. V lanski sezoni se je ligaški obračun na Anfieldu končal brez zadetkov, na Etihadu pa je City zmagal z 2:1.

Liverpool - Manchester City
nedelja, 10.11.2019 ob 17:25 na Sport Klubu1.

V preteklih dneh so veliko prahu dvignile izjave Pepa Guardiole. Ta je igralce Liverpoola, posebej napadalca Sadia Manéja, označil za simulante. Mané je bil na tapeti, potem ko je izsilil enajstmetrovki v sklepnih trenutkih proti Leicestru in Tottenhamu, nato pa proti Aston Villi dobil rumeni karton za simuliranje. Katalonec je v dneh pred srečanjem umiril retoriko.

"Kar uspeva Liverpoolu je posledica tega, da imajo neverjetno sposobnost borbe do samega konca. Ne gre za srečo. To je bil namen mojega komentarja," je dejal Guardiola.

Klopp se je na izjave o Manéju ostro odzval, na nedeljskem derbiju pa pričakuje boj do zadnjega atoma moči. Nasprotnika, ki je dvakratni zaporedni prvak, zelo spoštuje.

Jürgen Klopp | Avtor: Epa Epa

"Moramo biti pogumni, igrati našo igro in se braniti, kot da bi nam šlo za življenje. Vse ostalo nas ne sme zanimati. Hočemo zmagati in storili bomo vse, da to dosežemo. Sezone še ne bo konec po tej tekmi, a ta je zelo pomembna. Tega se zavedamo," je pojasnil nemški strateg. 

Pri Liverpoolu zaradi poškodb ne bodo igrali Nathaniel Clyne, Joël Matip in Xherdan Shaqiri. Pri gostih ne bo Aymerica Laporta, Rodrija, Leroya Sanéja, Oleksandra Zinchenka, težave pa imata tudi prvi vratar Ederson in kapetan David Silva.

Lanskega oktobra, ko je Man City nazadnje gostoval na Anfieldu, so domači navijači napadli avtobus osovraženih gostov. Zaradi tega so letos pri sinjemodrih zahtevali, da bodo pred, med in po tekmi izpolnjeni strogi varnostni pogoji. Vse skupaj bo najbrž še dodatno podžgalo domače privržence in obeta se zares vroče vzdušje.

Adama Traore Nenavadno Šport Adama Traore, Adama Traore in Adama Traore bodo soigralci

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice