Šport > Nogomet
895 ogledov

Klopp se priklonil kolegu: "Po mojem je najboljši trener na svetu"

jürgen klopp Epa
Klopp je bil poln hvale na račun svojega velikega rivala.

V Premierligi je na sporedu eden izmed ključnih vikendov. Prvenstvo po nedeljskih tekmah zagotovo še ne bo odločeno, toda Liverpool bi lahko naredil gigantski korak k zgodovinskem naslovu po skoraj tridesetih letih, saj bi v primeru domače zmage nad Manchester Cityjem svojemu najresnejšemu konkurentu bežal že za devet točk.

Liverpool Man City Premier League Šport Tako pomembne v tej sezoni še ni bilo

"Slišim, da se ljudje pogovarjajo, da je vse končano, če izgubimo, toda pozabljajo, kako daleč je še do konca sezone," je stanje v ligi pokomentiral Pep Guardiola, ki na velikem derbiju ne bo mogel računati na svojega prvega vratarja, izjemnega Brazilca Edersona, katerega bo zaradi poškodbe med vratnicami zamenjal izkušeni Claudio Bravo.

"Popolnoma verjamem vanj. Z njim na golu smo osvojili ligaški pokal ter FA pokal, medtem ko je s Čilom osvojil tudi Copo Americo. Zaradi vsega tega se mu mora pokazati veliko spoštovanje," je Guardiola pokomentiral vratarsko situacijo pri Meščanih.

Poln spoštovanja pa je bil Jürgen Klopp, ko je beseda nanesla na njegovega velikega tekmeca Guardiolo, kateri mu je bil glavni tekmec pred leti v Nemčiji in mu je tudi največji rival v zadnjih letih v otoškem nogometu.

"Sploh ni možno imeti večje spoštovanje, kot ga sam čutim do Guardiole. Poznam ga že tako dolgo, tako da je zame nekaj izjemnega, da sem lahko vsa ta leta njegov nasprotnik. Zame je najboljši trener na svetu. Kjerkoli je bil, kamorkoli gre, vedno ima velik vpliv na svojo ekipo. Mi pa vseeno imamo možnosti za zmago proti njegovi ekipi. Vem, da bo zelo težko, toda možnosti obstajajo, kar je zame dovolj," je bil poln hvale na Špančev račun Klopp.

Veliki derbi, morda celo najpomembnejša tekma letošnje Premierlige, bo na sporedu v nedeljo ob 17:30, tekmo pa si lahko ogledate na kanalu Sportklub 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice