Šport > Nogomet
1918 ogledov

"Le enega igralca ne bi nikoli prodal, niti za 500 milijonov"

Phil Foden
Strateg Manchester Cityja je izbral nogometaša, ki je nepogrešljiv za njegov klub.

Sloviti trener Pep Guardiola je sporočil ime nogometaša, ki ga pri Manchester Cityju nikakor ne želijo prodati. Gre za Phila Fodena, mladega reprezentanta Anglije. Velik up angleškega nogometa se je Cityju pridružil pri devetih letih, leta 2017 pa je kot sedemnajstletnik zanj tudi debitiral v članski konkurenci.

"Nismo mu ponudili nove pogodbe kar tako, slučajno. On je edini igralec, ki ga ne bomo nikoli izpustili iz rok. Ne obstaja ponudba, ki bi nam ga lahko speljala. Prodali ga ne bi niti za 500 milijonov evrov," je o nogometašu, ki bo maja naslednje leto dopolnil 20 let, dejal Katalonec.

"Phil ne bo nikamor odšel. Na njegovo mesto ne bomo pripeljali drugega igralca, on je naš čarovnik, ko nas bo zapustil David Silva," je še dodal Guardiola. 

Tega sicer v Angliji kritizirajo, ker mladeniču ne namenja velike minutaže. V tej sezoni je Foden tako v Premier League in ligi prvakov odigral le 10 minut, kljub temu pa dosegel zadetek, ki je zapečatil usodo zagrebškega Dinama na gostovanju v Manchestru.

Foden je doslej zbral 19 nastopov med angleško elito, edini zadetek pa je dosegel ob zmagi 1:0 proti Tottenhamu aprila letos. Ob tem je mladenič iz Stockporta, ki od otroštva navija za City, postal tretji najmlajši nogometaš v zgodovini kluba z golom v Premier League. Hitreje kot on sta se med strelce vpisala Micah Richards in Daniel Sturridge.

Foden je bil bolj učinkovit v ostalih tekmovanjih, skupno je v dresu Cityja doslej zbral 39 tekem in osem zadetkov.

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 12:53 10.oktober 2019.

    Pep prav gotovo prepozna talente ! Škoda ,da mladim takoj v glavo vstopi medijska pozornost ! Današnji športnik najprej poskrbi za tetovaže ,frizuro ,socialna omrežja ......šele nato za nogomet . Upam ,da se tokrat motim . Vso srečo fant .

Sorodne novice