Šport > Nogomet
218 ogledov

Razkrito, zakaj je speljal Sterlingu enajstmetrovko: Agüero lovi zgodovino

Sergio Agüero Profimedia
Sergio Agüero zaostaja le še Frankom Lampardom, Waynom Rooneyem in Alanom Shearerjem.

Manchester City je prepričljivo zakorakal v novo tekmovalno sezono, saj je najprej osvojil angleški superpokal z zmago nad Liverpoolom, v prvem kolu državnega prvenstva pa se je znesel nad West Hamom s 5:0.

Poseben jubiilej, ki je dolgo ostal skrit javnosti, pa je zabeležil napadalec Meščanov, Sergio Agüero. Že sedmo sezono zapored je namreč odprl z zadetkom v prvem kolu prvenstva.

Mnoge je namreč šokirala scena, kjer sta se Agüero in Raheem Sterling prepirala, kdo bo izvedel najstrožjo kazen. Mladi Anglež je že dvakrat zatresel mrežo nasprotnika in je tako lovil hat-trick (na koncu mu je tudi uspelo zadeti še v tretje), medtem ko je imel Agüero prav tako dober razlog, saj išče svoje mesto v zgodovini.

Raheem Sterling | Avtor: Profimedia Profimedia

Na koncu je enajstmetrovko izvedel Argentinec, a mu je vratar Lukasz Fabianski strel obranil. Po ogledu posnetka s pomočjo VAR-a pa so ugotovili, da je Declan Rice prehitro stekel v kazenski prostor, tako da je imel Agüero še eno priložnost.

V drugo je bil uspešnejši, s čimer se je približal legendam lige Franku Lampardu, Waynu Rooneyu ter Alanu Shearerju, ki so zaenkrat zapisani v zgodovino z osmimi zaporednimi sezonami, v katerih so dosegli zadetek na prvi tekmi prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice