Šport > Nogomet
539 ogledov

Agüero znorel nad Guardiolo, VAR (ponovno) reševal Tottenham

Pep Guardiola in Sergio Agüero Profimedia
Tottenham je prva ekipa, katera je v letošnjem letu na tekmi Preimerlige uspela ostati nepremagana na gostovanju pri Manchester Cityju, ki je nanizal kar 15 zaporednih zmag. Tottenham se je uspel izvleči s pomočjo VAR-a, kar je precej spomnilo na lanski obračun v Ligi prvakov.

V derbiju 2. kola angleške Premierlige sta se Manchester City in Tottenham razšla brez zmagovalca z rezultatom 2:2 (2:1), kljub temu, da je bilo razmerje v strelih kar 30:3 za Meščane, ki so popolnoma nadigrali svoje nasprotnike.

Aktualni prvak je dvakrat vodil, a je Tottenham s svojima edinima udarcema znotraj okvirja vrat domačega vratarja Edersona uspel Etihad zapustiti neporažen.

Domačine je sicer v vodstvo v 20. minuti popeljal Raheem Sterling po asistenci Kevina De Bruynea, a je že čez tri minute Erik Lamela z natančnim strelom s približno 20 metrov rezultat izenačil.

V prvem polčasu smo videli še en zadetek, ko se je De Bruyne še drugič vpisal med asistente, tokrat pa je njegovo podajo izkoristil Sergio Agüero.

Lucas Moura  pa se je ponovno odlično izkazal v vlogi jokerja s klopi, saj je izenačil po vsega nekaj sekundah po vstopu v igro. Zadel je z glavo po kotu, ki ga je izvedel Lamela.

Trener Cityja Pep Guardiola se je nato odločil, da je čas, da nekoliko osveži svoj napad, zato je v 66. minuti tekme zamenjal enega izmed svojih najboljših nogometašev, Sergia Agüera, v igro pa poslal Gabriela Jesusa.

Argentinski zvezdnik s trenerjevo odločitvijo milo rečeno ni bil zadovoljen. Ob odhodu z igrišča najprej ni želel dati roke De Bruyneu, nato pa sta si na klopi z Guardiolo dala duška, kjer sta jezno gestikulirala ter kričala drug na drugega, nato pa je Agüero vendarle sedel na klop, medtem ko ga je Guardiola pospremil z jeznim pogledom.

Trenerjeva menjava pa bi se skoraj izkazala za zmagovito, saj je v samih izdihljajih tekme Gabriel Jesus zadel za 3:2, toda VAR je gol razjevljavil, saj naj bi žoga prišla do Brazilca po igranju z roko Aymericka Laporta. Milo rečeno zelo stroga in sumljiva odločitev VAR-a, ki je bil tako znova na strani Tottenhama.

Situacija je namreč spomnila na četrtfinalno tekmo Lige prvakov, ko je Sterling v sodnikovem podaljšku na Etihadu izenačil na 4:4, kar bi bilo dovolj za Cityjevo napredovanje, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Gabriel Jesus je bil zaradi razveljavljenega zadetka besen, po koncu tekme se je še dolgo prepiral s sodniško ekipo Michaela Oliverja, ob odhodu z igrišča pa je v kamero zakričal: "VAR je s*anje!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice