Šport > Nogomet
307 ogledov

David Luiz okrepil velikega rivala, Lukaku tretji najdražji v zgodovini Serie A

David Luiz Profimedia
Brez večjih pretresov na zadnji dan angleške nogometne tržnice.

Prestopni rok v angleškem nogometu se je iztekel brez bombastičnih prestopov. Najodmevnejši prestop je odhod belgijskega napadalca Romelua Lukakuja iz Manchester Uniteda v Inter Milano.

Lukaku bo novi soigralec Samirja Handanovića. Vrednost prestopa je 80 milijonov evrov, 26-letni belgijski reprezentant, ki je v Manchester prišel 2017 in na 95 tekem dosegel 42 golov, pa bo do 2024 prejemal 7,5 milijonov evrov na leto.

Prestop belgijskega napadalca v vrste Nerrazzurov je tako postal tretji najdražji nakup v zgodovini Serie A, za prestopom Cristiana Ronalda iz Real Madrida v Juventus ter Gonzala Higuaina iz Napolija prav tako v vrste Stare dame.

"Inter je bil edini klub, katerega sem si želel, ker Inter ni za vsakogar. Tu sem, da vrnem Nerrazzure na sam vrh," je ob podpisu pogodbe z italijanskim velikanom izjavil Lukaku.

 

Ob zaključku prestopnega roka burno pri Arsenalu

 

Pestro je bilo v izdihljajih prestopnega roka pri Topničarjih. Petindvajset milijonov funtov je Arsenal odštel za Kierana Tierneyja iz Celtica, Evertonu pa je hkrati za 40 milijonov funtov prodal Alexa Iwobija, tik ob koncu prestopnega roka pa je sledila še ena prestopna bomba... Po poročanju otoških medijev je novi član Topničarjev postal reprezentant Brazilije David Luiz!

Kot bomba je najprej odjeknila novica, da je David Luiz zahteval od vodstva Chelseaja, da ga pustijo v Arsenal. Pri Modrih naj bi njegovo zahtevo najprej odbili, a so na koncu vendarle popustili, tako je 32-letni branilec na zadnji dan prestopnega roka le podpisal za Topničarje, ki so tako končno dobili prepotrebno okrepitev v obrambi.

Nicolas Pepe Nakup Šport Pri Arsenalu podrli rekordni znesek ob prestopih

Navijače Arsenala je namreč že močno skrbelo, da se bo po prihodu dveh odličnih ofenzivnih nogometašev Nicolasa Pepeja ter Danija Ceballosa popolnoma zanemarilo glavno šibko točko Arsenala, obrambo. Njihove skrbi je še poglobil odhod kapetana ekipe Laurenta Koscielnyja, ki je s svojim škandaloznim obnašanjem uspel izboriti prestop v Bordeaux.

koscielny Prestop Šport Koscielny se vrača v Francijo

Toda po zadnjem dnevu prestopnega roka na Otoku lahko Arsenalovi privrženci vendarle mirno spijo, saj je po levem bočnem branilcu Tierneyu klub okrebil še centralni branilec Luiz, katerega prestop je stal vsega skupaj komaj 8,7 milijonov evrov, kljub temu da je Chelsea najprej zahteval kar 35 milijonov evrov.

Luiz je z Arsenalom podpisal dveletno pogodbo in bo še naprej plačan okoli devet milijonov na sezono tako kot prej v Chelseaju.

 

Po dolgem času aktivni tudi pri Tottenhamu

 

Evropski podprvak Tottenham se je okrepil z Ryanom Sessegnonom iz Fulhama in Giovannijem Lo Celsom iz Betisa, ki sta ob Tanguyu Ndombeleju ter Jacku Clarku prvi okrepitvi Tottenhama po zelo dolgem času.

V Newcastle pa se je vrnil nekdanji angleški reprezentančni napadalec Andy Carroll.

Klubi prve angleške lige so v poletnem roku zapravili več kot milijardo funtov, najdražji v Angliji pa je bil prestop Harryja Maguira za 80 milijonov funtov iz Leicestera (tja je za pet let prišel belgijski reprezentant Dennis Praet) v Manchester United.

harry maguire Tržnica Šport To je novi najdražji branilec na svetu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice