Šport > Nogomet
1560 ogledov

Ne boste uganili, kateri klub je v zadnjih letih za okrepitve zapravil milijardo

Denar
V zadnjih letih se v nogometu pri nakupih okrepitev zapravljajo neverjetne vsote denarja, en klub pa je v zadnjih petih letih zapravil celo več kot milijardo evrov.

Nogometne klube širom Evrope zadnja leta muči prava prestopna mrzlica, saj iz prestopnega roka v prestopni rok trošijo nenormalne vsote denarja ter preplačujejo igralce, ki niso vredni tega denarja.

Vsi trendi kažejo, da se bodo stvari v bližnji prihodnosti le še poslabšale. Lep primer pa je vsota 80 milijonov evrov, za katero je pred desetimi leti madridski Real pripeljal enega izmed dveh najboljših nogometašev na svetu, Cristiana Ronalda, medtem ko je v ponedeljek Manchester United za to vsoto pripeljal povsem povprečnega branilca Harryja MaGuireja.

Spletna stran Transfer Live se je tako odločila narediti revizijo zapravljenega denarja v zadnjih petih letih ter sestaviti seznam desetih največjih potrošnikov.

Kljub pričakovanju, da bosta na prvih dveh mestih Manchester City in PSG, je edina, ki je presegla milijardo evrov, Barcelona. Pri Blaugrani so zapravili kar 971 milijonov funtov, oziroma milijardo ter 82 milijonov evrov. Velik del k tej astronomski številki je prispevala tojica Philippe Coutinho, Ousmane Dembele ter Antoine Griezmann, saj je vsak od njih stal več kot 100 milijonov funtov.

Antoine Griezmann | Avtor: Profimedia Profimedia

Na drugem mestu je Manchester City, ki je v zadnjih petih letih zapravil 897 milijonov funtov, oziroma 998 milijonov evrov. City je v zadnjem času resda kupil neverjetno število igralcev, toda njihov najdražji nakup je težek le 68 milijonov funtov, kolikor so zapravili za Kevina De Bruynea. Edina dva, ki sta še presegla vrednost 60 milijonov funtov sta Rodri (63) ter Riyad Mahrez (61).

Rodri | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvo trojico zaključuje še italijanski velikan Juventus, ki se resda lahko pohvali, da je v zadnjem času pripeljal ogromno število odličnih prostih, oziroma zelo poceni igralcev, a je vseeno zapravil kar 844 milijonov funtov, oziroma 943 milijonov evrov. Tu sta največji delež prispevala Cristiano Ronaldo ter Gonzalo Higuain. Izjemni Portugalec jih je stal 117 milijonov funtov, medtem ko so za argentinskega napadalca odšteli 90 milijonov funtov.

cristiano ronaldo | Avtor: Epa Epa

Zanimivo je, da bogati PSG, ki je za Neymarja zapravil kar rekordnih 222 milijonov evrov, zaseda šele sedmo mesto z zapravljenimi 774 milijoni evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice