Šport > Nogomet
214 ogledov

Novi okrepitvi za Arsenal in Krško

denar
V večini evropskih držav je v teku zadnji dan zimskega nogometnega prestopnega roka.

Španski reprezentant Jonny Otto je podpisal dolgoročno pogodbo z Wolverhamptnom. V prvi polovici sezone je 24-letni branilec za volkove nastopal kot posojen igralec madridskega Atlética, z angleškim prvoligašem pa je zdaj podpisal pogodbo do leta 2023. Angleški klub je za njegov prestop odštel rekordnih 21 milijonov evrov odškodnine, s čimer je bil izenačen klubski rekord.

Otto je v letošnji sezoni odigral 22 tekem za Wolverhampton, ki je trenutno na sedmem mestu v Premier League. "Zelo sem zadovoljen, da bom še naprej del tega moštva. Zelo sem zadovoljen tu, tako da se ni bilo težko odločiti," je po po poročanju francoske tiskovne agencije AFP po podpisu dejal Otto.

 

Jan Mlakar Prestop Šport Član Maribora se seli v Premier League

Angleški prvoligaš Arsenal si je od Barcelone do konca sezone izposodil vezista Denisa Suáreza. Ta pod Ernestom Valverdejem v katalonskem velikanu ni dobil veliko priložnosti, saj sta pred njim tako Arthur kot Arturo Vidal. 25-letni Španec je sicer z Barcelono pred odhodom v London podaljšal pogodbo do junija 2021. Suárez je pod zdajšnjim trenerjem Arsenala Unaijem Emeryjem v sezoni 2014/15 s Sevillo osvojil Ligo Evropa.

"Zelo smo veseli, da se nam je pridružil. Vemo, kakšen igralec je, z njim sem delal pri Sevilli. Prinaša nam kakovost in opcije na več napadalnih položajih," je dejal Emery.

 

Andres Vombergar Tržnica Šport Bo Slovenec nadomestil pogrešanega Salo?

Nekdanji italijanski reprezentant do 21 let Antonio Barreca bo do konca sezone kot posojen nogometaš AS Monaca igral za Newcastle United, so potrdili pri angleškem kolektivu, ki ga lahko po koncu sezone tudi odkupi za devet milijonov evrov. 23-letni levi bočni branilec je otrok Torina, lani pa se je preselil k Monacu, ki pa mu v tej sezoni ne gre po načrtih.

"Želeli smo se okrepiti na tem položaju. Antonio je igral za mlado italijansko reprezentanco, vemo, da zna dobro podati in da je dober v igri naprej," je dejal trener Newcastla Rafa Benítez.

Črno-bele pa bo okrepil tudi paragvajski vezist Miguel Almirón. Eden najboljših igralcev zadnje sezone v severnoameriški ligi MLS, kjer je z Atlanto United osvojil naslov prvaka, naj bi Angleže stal rekordnih 22,8 milijona evrov.

 

Miha Zajc Empoli Tržnica Šport Slovenec za zajetno odškodnino v evropskega velikana

Slovenski nogometni prvoligaš Krško bo spomladi lahko računal na okrepitev iz Splita. Iz Hajduka kot posojen nogometaš do konca sezone prihaja 20-letni branilec Ivica Batarelo, ki je doslej nastopal za drugo ekipo splitskega kluba, zadnje priprave pa je oddelal s prvim moštvom, poroča spletna stran Hajduka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice