Šport > Nogomet
174 ogledov

V Premier League padel nov rekord

virgil van dijk Epa Virgil van Dijk
Zimski prestopni rok je postregel z odmevnimi številkami.

Angleški nogometni prvoligaši so za okrepitve v zimskem prestopnem roku, ki se je končal v sredo, porabili rekordnih 430 milijonov funtov oziroma več kot 492 milijonov evrov. To je skoraj še enkrat več od prejšnjega rekorda iz leta 2011.

Skupno je 20 klubov prav zadnji dan prestopnega roka poskrbelo za rekordni tako imenovani deadline-day, saj so klubi zadnji dan za nakupe namenili 150 milijonov funtov, je danes sporočila družba Deloitte Sports Business Group.

Skupno so klubi tako za sezono 2017/18 za okrepitve namenili neverjetnih 1,9 milijarde funtov, s čimer so močno presegli lanski rekord - 1,4 milijarde.

Večino denarja so porabili pri veliki šesterici, kot imenujejo Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool in Tottenham.

Najdražji posamezni prestop ima letos v lasti Liverpool; rdeči so za branilca Virgila van Dijka v začetku meseca Southamptonu odšteli kar 75 milijonov funtov, kar je rekordna vsota za branilca na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice