Šport > Nogomet
343 ogledov

Eksploziven uvod v sezono končan z enajstmetrovkami

Manchester City Epa
Na Wembleyu je bila podeljena prva lovorika angleške klubske nogometne sezone.

Manchester City je po strelih z bele točke premagal Liverpool (6:5) in se šestič v svoji zgodovini dokopali do lovorike FA Community Shield. Liverpool je ostal pri petnajstih tovrstnih naslovih.

Jenny Thompson Žena pa noseča Šport Zaradi 'trojčka' z Rooneyem jo peče vest

V prvem polčasu je bil boljši Man City. V 12. minuti je Raheem Sterling izkoristil trenutno zmedo v obrambi in iz bližine matiral Alissona Beckerja. 

Sterling je prvič zadel proti svojemu bivšemu klubu, za to je potreboval 11 tekem. Sredi drugega polčasa je imel po protinapadu še veliko priložnost za povišanje prednosti, toda reagiral je slabo in vratar je bil uspešnejši.

Drugi polčas je pripadel Liverpoolu. Ta je, še preden je Joël Matip v 77. minuti izenačil s strelom z glavo, kar trikrat stresel okvir vrat, najbolj nevaren je bil Mohamed Salah. 

Tik pred koncem je imel Egipčan še možnost za odločilni zadetek, a je Kyle Walker žogo izbil z golove črte in srečanje se je razpletlo v enajstmetrovke, saj se v Community Shieldu ne igra podaljšek.

neymar Prestopna saga Šport Barça In PSG le našla način za selitev Neymarja

V drugi seriji strelov z bele točke je Claudio Bravo ubranil poskus Georginia Wijnalduma, ostali strelci pa so bili uspešni, vključno z zadnjim Gabrielom Jesusom in City je ponovil lanski dosežek v angleškem "superpokalu".

FA Community Shield:

Liverpool - Manchester City 5:6* (1:1; 0:1)
Matip 77.; Sterling 12.

* - po streljanju enajstmetrovk

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice