Šport > Nogomet
880 ogledov

Pri Olimpiji so se odzvali na vedenje navijačev

nogomet Olimpija-Maribor Saša Despot
V ljubljanskem klubu so pripravili izjavo za javnost.

"Naš vratar je bil tarča rasističnega napada. Fant še vedno joka v garderobi. Bili smo priča rasizmu z roba igrišča. Iskreno smo mislili, da se takšne reči v Evropi ne bodo dogajale," je bil po tekmi v Ljubljani ogorčen trener turškega kluba Yeni Malatyaspor Sergen Yalcin.

"Vsak nogometaš je pripravljen na takšne dogodke, tudi jaz. A to je vseeno sramota. Morda ni prav, da obsojamo celo državo, toda ljudi, ki to počnejo, je lahko sram. Tukaj smo zato, da igramo nogomet. Grozno, da še vedno razlikujemo med belimi in temnopoltimi. Po tekmi sem imel čustveni zlom," je po dvoboju z Olimpijo dejal francoski čuvaj mreže Fabien Farnolle.

"Na žalost so ob koncu tekme nekaterim posameznikom popustile zavore in slišali smo nekaj vzklikov, ki na našo tribuno ne sodijo. Navijaška skupina Green Dragons z omenjenimi vzkliki nima nič. V prihodnje na vse, ki obiskujete sever apeliramo, da se vsakih rasističnih vzklikov in podobnih neumnosti ne poslužujete," pa so vedenje nekaterih navijačev obsodili v navijaški skupini Green Dragons.

Green Dragons | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi v klubu niso molčali. Olimpija, ki ji zaradi rasističnih vzklikov zdaj grozi kazen Uefe, so tako pripravili izjavo za javnost:

 

Na četrtkovi tekmi med Olimpijo in Malatyasporjem v Stožicah je prišlo do neljubih in nesprejemljivih dogodkov, na katere smo se v NK Olimpija Ljubljana dolžni odzvati.

Iz nasprotnega moštva so po tekmi sporočili, da je bil njihov vratar Fabien Farnolle žrtev rasizma. V našem klubu globoko obžalujemo dejanja nekaterih navijačev, ki so s svojim obnašanjem vrgli slabo luč ne samo na svojo navijaško skupino in slovenske navijače, temveč tudi na naš klub.

V NK Olimpija Ljubljana se distanciramo od vsake oblike izgredov, nasilja, rasističnih vzklikov in povsem neprimernih in žaljivih izgredov posameznikov, ki ne delajo škode samo našemu klubu, temveč tudi nogometu na sploh.

V Olimpiji nismo nikoli podpirali tovrstnega obnašanja in nasilja ter ga tudi zdaj ostro obsojamo, vsem prizadetim pa se iskreno opravičujemo. V nogometu ni prostora za rasizem in kakršnokoli drugo žalitev ter diskriminacijo!

Klub se obenem zahvaljuje vsem navijačem za izjemno podporo in odlično navijanje na četrtkovi tekmi. Igralcem je še posebej v spominu ostal aplavz po koncu tekme, za katerega smo vam vsi hvaležni!


NK Olimpija Ljubljana

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice