Šport > Nogomet
22 ogledov

Löw najprimernejši naslednik Mourinha

joachim löw EPA
Joachim Löw bi bil idealen za naslednika Joseja Mourinha, če ta res odide v Anglijo po izteku pogodbe.

Potem ko je Jose Mourinho večkrat izrazil svojo privrženost angleški ligi in se želi vanjo tudi vrniti, so španski mediji že začeli špekulirati o njegovem morebitnem nasledniku. Časopis Marca je prepričan, da je na vrhu Realovega seznama trenutni selektor nemške reprezentance Joachim Löw, ki uporablja moderne nogometne metode.

"Löw ima pogodbo z nemško zvezo do leta 2014, do konca svetovnega prvenstva v Braziliji, tako kot Mourinho. Oba bosta prosta. Ko bo Portugalec odšel iz Madrida, bo Löw najboljša možnost za Realovega trenerja," med drugim špekulira Marca, ki poudarja njegovo karizmatičnost in trden značaj.

Löw Nemčijo vodi – pred tem je bil pomočnik selektorja – od leta 2006, dve leti kasneje je na EP v Avstriji izgubil šele v finalu proti Španiji. Nemčija je bila lani tretja na SP. Ima izkušnje iz Bundeslige (Stuttgart in Karlsruhe), Avstrije (Tirol Innsbruck in Austria Dunaj) in Turčije (Fenerbahče in Adanaspor).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.