Šport > Nogomet
5173 ogledov

Naredili 13.000 kilometrov in doživeli zgodovinsko blamažo

Lille Golden Lion Profimedia Otočane je Lille povsem potolkel.
Lanski nasprotniki ljubljanske Olimpije so se znesli v pokalnem tekmovanju.

Ta konec tedna v Franciji igrajo tekme 3. kroga nogometnega pokala. V tekmovanju lahko sodelujejo tudi ekipe iz francoskih prekomorskih departmajev.

Eden teh je Martinik, otok v Antilih v vzhodnem delu Karibskega morja. Tamkajšnji ekipi Golden Lion je žreb v tem delu tekmovanja namenil gostovanje pri eni najmočnejših ekip v državi - Lillu

Slednji je v skupinskem delu Konferenčne lige jeseni dvakrat premagal ljubljansko Olimpijo. Doma z 2:0, v Stožicah z 0:1. Tokrat so bile "doge" precej bolj učinkovite.

Nebogljene goste, ki so prepotovali več kot 12.800 kilometrov, je Lille na svojem stadionu odpravil kar z 12:0. Že v prvem polčasu je dosegel sedem golov, od tega pet med 33. in 45. minuto.

Po tri zadetke za domačine sta zabila Jonathan David in Edon Zhegrova, po dva Yusuf Yazıcı in Arnar Haraldsson, po enega Tiago Santos in Amine Messoussa.

Lille je na vrata gostov sprožil 36 strelov, od tega 22 v okvir. Gostje so zmogli le en strel, ta je šel mimo domačega gola.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • marialorca 09:38 08.januar 2024.

    **** in doživeli zgodovinsko blamažo **** ALI RES? Kaj pa će bi bilo 24:0? Če je turnir tipa OPEN, je poraz poraz, saj se na začetku med sabo srečajo zelo športno, tehnično, ekonomsko, psihološko ... RAZLIČNO PRIPRAVLJENE ekipe.

Sorodne novice