Šport > Nogomet
33 ogledov

Lovorika in stoječe ovacije za Beckhama

david beckham los angeles galaxy
1/9
EPA
David Beckham je kariero pri Los Angeles Galaxy zaključil v zmagovitem slogu, saj je njegova ekipa še četrtič v zgodovini osvojila naslov v najmočnejši ameriški nogometni ligi. Ekipa iz mesta angelov je v finalu s 3:1 premagala Houston Dynamo.

Prvi so mrežo zatresli nogometaš Houstona, ki jih je v 44. minuti v vodstvo popeljal Calen Carr. Beckham in druščina so odogovorili v drugem polčasu, v katerem so dosegli tri zadetke in se zasluženo veselili druge zaporedne lovorike v ameriški MSL. Za Los Angeles je izenačil Omar Gonzalez, Landon Donovan pa je s strelom z bele točke povišal na 2:1.

david beckham los angeles galaxy | Avtor: EPA EPA
Dynamo je na pomoč poklical odličnega strelca Briana Chinga, ki ni uspel izenačiti, nato pa je Robbie Keane z drugim strelom z bele točke za Galaxy zapečatil usodo gostujoče ekipe. ''To je bil cilj, ki smo si ga zadali pred začetkom sezone,'' je povedal Beckham, ki je ob odhodu z igrišča nekaj sekund pred koncem prejel stoječe ovacije. ''Nekaj posebnega je osvojiti prvenstvo doma, pred domačimi navijači in družinami. Vedel sem, da bo danes čustven dan, ne glede na to, ali zmagamo ali izgubimo. Tukaj sem preživel šest let in postal del ekipe, ki je zadržala večino igralcev. Težko je bilo zapustiti igrišče, vendar sem užival ob zmagi,'' je povedal Anglež in dodal: ''Nikoli ne postane dolgočasno. Star sem 37 let in v finalih še vedno uživam enako kot takrat, ko sem osvojil prvega.''

Zanj se zanimajo v Avstraliji, Angliji, Franciji in na Kitajskem. "To je bilo zame odličnih šest let in zdaj, ko smo še drugič osvojili naslov prvaka, sem še bolj zadovoljen. Upam, da so ljudje uživali v mojih igrah, to sem si zmeraj želel, ko sem stopil na igrišče. Prav tako upam, da sem dvignil zanimanje za nogomet v ZDA, če je to edino, za kar sem poskrbel, sem zadovoljen," je po tekmi dejal Beckham, čigar usoda še ni znana, kje bo igral poslej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.