Šport > Nogomet
27 ogledov

Luis Suarez: rak sodobnega nogometa?

luis suarez EPA
Nogometaš Liverpoola Luis Suarez se je burno odzval na komentarje podpredsednika Fife Jima Boyca, ki je poteze Urugvajca označil za ''raka'' sodobnega nogometa. Oglasila se je tudi urugvajska nogometna zveza, ki zahteva kazen za funkcionarja.

luis suarez | Avtor: EPA EPA
Luis Suarez, ki je barve svoje reprezentance zastopal na petkovem obračunu kvalifikacij za svetovno prvenstvo, je v intervjuju za argentinski radio povedal: ''Ne vem, kdo je ta Boyce. Ne vem, zakaj govori o meni. Zagotovo ni znan in si želi publicitete.''

Urugvajsko reprezentanco je v sobotni tekmi s 3:0 odpravila Argentina, Suarez pa se želi v prihodnje osredotočiti le na igranje nogometa. ''Pustite mu, naj govori. Moja naloga je, da igram nogomet. Njegove besede name nimajo vpliva. Ni zanima me, kaj ima povedati. Pomembno je, da sem dobil podporo s strani urugvajske zveze in ljudstva,'' je dodal nogometaš redsov.

Suarez si je kontroverzno podobo zgradil predvsem po zaslugi številnih padcev, s katerimi je želel bodisi priigrati najstrožjo kazen bodisi le prelisičiti sodnika. Eno zadnjih takšnih potez si je privoščil na obračunu s Stoke Cityjem, njegovo dejanje pa je Jim Boyce označil za ''nič drugega kot goljufanje''. ''Veliko sem preživel v zadnjem letu, ljudje so marsikaj govorili o meni, vendar sem še vedno igral in dokazoval, da je moje delo na zelenici,'' je povedal Suarez.

Na urugvajski nogometni zvezi so zapisali, da so Boycevi komentarji v nasprotju z etičnim kodeksom Fife in dodali, da je funkcionar s tem kršil pravila, saj je namigoval na individualnega nogometaša in proti njemu spodbujal sovražnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.