Šport > Nogomet
25 ogledov

Luiz: ''Agüero bi se moral opravičiti''

sergio aguero david luiz Reuters
Nogometaš Manchestra Cityja Sergio Agüero je na polfinalni tekmi Pokala FA storil grob prekršek nad branilcem Chelseaja Davidom Luizom. Brazilec je po tekmi dejal, da bi se moral Agüero za svojo potezo opravičiti, Argentincu pa se obeta tudi kazen Angleške nogometne zveze.

Polfinalna tekma Pokala FA med Manchestrom Cityjem in Chelseajem se je končala z zmago sinjemodrih (2:1), ki se bodo v finalu pomerili z Wiganom. V 82. minuti tekme je v Sergio Agüero v ogorčenem boju za žogo storil prekršek nad Davidom Luizom, ki ga zdaj preiskuje Angleška nogometna zveza. ''Pogleje si video. Ne bom govoril o drugih igralcih,'' je po tekmi jezno zabrusil Rafael Benítez in dodal: ''Zelo sem razočaran, a odločitve sprejemajo sodniki.''

Luiz je prepričan, da bi se moral Agüero opravičiti. ''Vedno odpustim vsem. Agüero je odličen nogometaš, vendar moraš ostati pošten do sebe. Če bi bila situacija obratna, bi se jaz opravičil. Nogomet gledajo otroci in ni potrebe, da vidijo takšne stvari. Pokazati jim moramo, da je nogomet lep. Vsakdo si želi zmagati na takšnih tekmah in včasih ljudje v jezi storijo nekaj, kar nočejo. Šlo je za pet sekund jeze. Odpuščam mu,'' je povedal Luiz.

Trener Manchestra Cityja Roberto Mancini pa je dodal: ''Sodnik je bil zraven. Na igrišču jih je šest.'' O incidentu bo presojala Angleška nogometna zveza, ki bo odločila, ali si Agüero zasluži naknadno kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.