Šport > Nogomet
9 ogledov

Maccabi: "Ne bomo se branili"

Berić Maribor Maccabi Reuters
Mariborski nogometni navdušenci nestrpno pričakujejo povratno tekmo 3. kola kvalifikacij za Ligo prvakov. Lovili bodo zaostanek 1:2. Izraelci se ne bodo branili, pravijo.

Maccabi je dvanajstkratni izraelski prvak in dvakratni udeleženec Lige prvakov, v dvoboju je postavljen za favorita. Izraelci so pristali na letališču v Slivnici, do začetka tekme pa bodo ob strogih varnostih ukrepih bivali v hotelu Habakuk. Spoznali so tudi igrišče, na katerem bo tekma, moštvo pa bo v primerjavi s prvo tekmo doživelo spremembe. V kader se vračata nogometaša sredine igrišča Gustavo Boccoli in Seidu Yahaya, manjkal pa bo Ukrajinec Andrej Pilavskij, ki si je na prvi tekmi poškodoval gleženj.

"Tako kot Maribor imamo težave v obrambni liniji, vendar bomo storili vse, da jih odpravimo. Zavedamo se, da bo težko, a sem prepričan, da bomo igrali bolje kot v Haifi," je na novinarski konferenci dejal trener Elisha Levy. Na vprašanje, kaj je bilo narobe, da na prvi tekmi niso pokazali vsega, kar zmorejo, je Levy odgovoril: "Na prvo tekmo smo se dobro pripravili, večino časa smo bili boljši. Tudi Maribor je bil izjemno nevaren, v določenih trenutkih tekme imel večjo posest žoge. To je bila tekma zamujenih priložnosti."

Izraelci branijo en gol prednosti, zavedajo se, da zmaga Maribora z 1:0 vijoličaste vodi v naslednje kolo. "Ne bomo igrali obrambno. Maribor ima hitro moštvo, naši igralci pa so pripravljeni na spopad. Zaupajo si in so mirni. Pripravljeni smo zadeti gol in imamo upanje, da se bomo uvrstili naprej. Razumem, da bo domače občinstvo izvajalo pritisk, vendar smo vajeni igrati pred toliko ljudmi," je trden Levy.

"Vemo, da ta tekma pomeni razpotje v tej sezoni. Pripravljeni smo na spopad, verjamem v napredovanje," je dejal Brazilec Gustavo Boccoli, ki na prvi tekmi ni igral zaradi parnega števila rumenih kartonov. V taboru Maribora niso znali natančno povedati, koliko vstopnic so prodali. Jasno pa je, da bodo vijoličasti imeli podporo polnih tribun. Po grobih ocenah naj bi bilo na dan tekme v prodaji le še kakšnih tisoč vstopnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.