Šport > Nogomet
4966 ogledov

Mama mu je uničila tudi prestop v Juventus

Adrien Rabiot, Luis Suarez EPA
Še en zaplet v karieri mladega zvezdnika.

Nadarjeni Adrien Rabiot je najverjetneje ostal še brez ene možnosti za odmeven prestop. Tudi tokrat je razlog njegova mama in zastopnica Veronique. Ta je s svojimi zahtevami po pisanju italijanskega športnega dnevnika Gazzetta dello Sport preprečila prihod mladega vezista v Juventus.

Za 24-letnega sina je namreč zahtevala letno plačo v višini 10 milijonov evrov. Pri Juventusu so zahtevo Veronique Rabiot zavrnili, saj naj bi njeno sprejetje 'povzročilo neželene posledice v garderobi'. Številni bolj uveljavljeni nogometaši namreč pri stari dami prejemajo precej nižjo plačo.

Veronique in Adrien sta bila že zvezdi zimskega prestopnega roka, vse skupaj pa bi se lahko ponovilo tudi poleti. Adrienu sicer poteče pogodba s PSG-jem, Parižani pa z družinsko navezo, navkljub igralskim kakovostim mladeniča, očitno ne nameravajo podaljšati sodelovanja. Adrien je sicer sprt z matičnim klubom in ima dovoljenje za vstop v garderobo le tik pred tekmami. Do spora naj bi prišlo tudi zaradi tega, ker je mama prepričana, da si njen sin prav tako kot Kyllian Mbappe zasluži 350 tisočakov plače na teden.

Neymar Video Šport Neymar navijača s pestjo v obraz

Za Rabiota se je v preteklosti sicer že ogrel Tottenham, a so bili Londončani zavrnjeni z besedami, da gre za klub, ki ni 'dovolj dober za Adrienovo raven'. Pozimi naj bi bilo že vse dogovorjeno za prestop k Barceloni, Katalonci so pristali na plačo desetih milijonov, a je nato Veronique zahtevala še dodatnih pet milijonov.

adrien rabiot | Avtor: Epa Epa

Na koncu naj bi bil sprejet dogovor o petletni pogodbi za 10 milijonov na leto, igralec pa bi prejel tudi 10 milijonov samo za podpis, ker bi v klub prišel brez odškodnine. Največji francoski, španski in angleški mediji so se hitro razpisali o dogovoru, a je sledila še ena zahteva. Veronique želi klavzulo, da njen sin ne bo igral na položaju defenzivnega vezista, ampak bližje napadalcem.

Poleti sta mati in sin zavrnila tudi selektorja francoske reprezentance Didierja Deschampsa, ki je želel Adriena uvrstiti med 11 nogometašev, ki naj bi bili v pripravljenosti za vpoklic, če bi se poškodoval kdo s prvotnega seznama 23 reprezentantov. Rabiot ni želel biti rezerva zvezdnikom kot so Paul Pogba, N'Golo Kante in Blaise Matuidi.

Francozi so že večkrat zapisali, da Adrien prihaja iz zelo bogate družine in da je zaradi tega tudi zelo razvajen. V preteklosti se je sprl tudi z Zlatanom Ibrahimovićem, trenutno pa je v konfliktu tudi z trenerjem PSG-ja Thomasom Tuchlom, priljubljen pa ni niti pri navijačih. Mnogi so mnenja, da pri PSG komaj čakajo, da Rabiot zapusti klub, z njim pa tudi njegova mama.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.