Šport > Nogomet
5012 ogledov

Mamić o Keku: On je prvi...

Zdravko Mamić profimedia.si
Alfa in omega Dinama o zavrnitvi slovenskega selektorja.

Zdravko Mamić še vedno vleče precej niti v zagrebškem Dinamu, čeprav je leta 2018 pobegnil v Bosno in Hercegovino ter se tako izognil kazni, ki jo je dobil zaradi svojega delovanja v klubu. Dinamo naj bi olajšal za 116 milijonov kun (15,4 milijona evrov), državni proračun pa prikrajšal še za dodatnih 12,2 milijona kun (1,6 milijona evrov). Obsojen je bil na šest let in pol zapora.

Begunec iz Međigorja si je na klopi Dinama sicer želel videti slovenskega selektorja. "Cenim vse, kar je dosegel v življenju. Nekoč sem mu na druženju v Dubaju, prisoten je bil tudi njegov takratni predsednik pri Rijeki Damir Mišković, dejal, da bo nekega dne postal trener Dinama, ali pa bo selektor hrvaške reprezentance. Ko je prišlo do razhoda z Jovićevićem, sem zavrtel Kekovo telefonsko številko in dejal: 'Matjaž, se spomniš, kaj sem ti dejal v Dubaju? Zdaj je pravi trenutek za tvoj prihod v Dinamo'. Dodal sem, da si ga želim z vsem srcem, da ne obstajajo drugi kandidati, da si želimo izključno njega," je za Sportske novosti dejal Mamić.

MATJAŽ KEK Zagreb v šoku Šport Hrvatom ne gre v račun: "Tudi Slovenci ga ne razumejo"

"Bil je vesel, zahteval pa je time-out, da bi se pogovoril z Nogometno zvezo Slovenije. Pomeni, da je tudi pri njem obstajala želja za prihod v Dinamo. Nekajkrat se je slišal z mojim bratom Zoranom, pogovarjala sta se o nekaterih potezah, ki bi ji moral Dinamo narediti, na primer o začetku priprav in počitku igralcev, o kadrovskih rešitvaj," je še povedal Mamić.

Matjaž Kek | Avtor: Profimedia Profimedia

"Lahko povem, da mi je žal, da ni prišlo do realizacije njegovega prihoda, a moje spoštovanje in simpatije do Keka ostajajo. Morda si v zgodovini še nobenega trenerja nismo tako želeli kot njega. On je prvi trener, ki je zavrnil Dinamo," je zaključil Mamić.

Matjaž Kek Uradno Šport Dinamo ali Slovenija? Matjaž Kek se je odločil!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.