Šport > Nogomet
38 ogledov

Mamić toži: Eduardu zaplenili hišo in avto

eduardo da silva hrvaška EPA
Hrvaški reprezentant Eduardo Da Silva se je znašel v globoki kaši. Šef njegovega nekdanjega kluba Dinama Zdravko Mamić ga toži za več kot milijon evrov, pristojni organi pa so mu že zaplenili hišo in avtomobil.

Zdravko Mamić, kontroverzni najvplivnejši mož zagrebškega Dinama, toži svojega bivšega igralca Eduarda Da Silvo, nekdaj člana Arsenala, zdaj pa Šahtarja. In ne le to, pristojne institucije so hrvaškemu reprezentantu že zaplenile hišo na Hrvaškem in avtomobil ter blokirale račune na hrvaških bankah, poročajo Sportske novosti.

Kamen spotike je pogodba iz leta 2001, ki jo je Da Silva podpisal z Zdravkom Mamićem in v kateri piše, da se Mamić, ki je medtem pravice prenesel na svojega sina Maria, v primeru njene kršitve lahko okoristi z lastnino druge stranke, torej Da Silve. Mamić trdi, da je v brazilskega Hrvata vložil milijon evrov, kupil hišo njegovi materi, mu plačal stanovanje v Zagrebu. Vsota naj bi Mamiću pripadala po Eduardovem prestopu v Arsenal leta 2007, za dober milijon evrov oziroma osem milijonov kun pa je Da Silvo Mamić tudi tožil. Napadalec Šahtarja se je branil, da ob podpisu pogodbe ni dobro poznal hrvaškega jezika, ampak očitno ima Mamić pri organih pregona močnejše argumente.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.