Šport > Nogomet
28 ogledov

Mamić za preobrat ponudil 2 milijona evrov

(Dinamo Zagreb - Austria Dunaj) EPA
Izvršni predsednik Dinama Zdravko Mamić je močno zvišal premije nogometašev, če bi ti na Dunaju uspeli izvesti preobrat.

Danes zvečer bo na stadionu Generali na Dunaju na sporedu povratna tekma zadnjega predkola Lige prvakov med domačo Austrio in zagrebškim Dinamom. Prvo tekmo na Maksimirju so presenetljivo dobili Avstrijci (2:0), tako da hrvaške prvake čaka res težko delo, če se želijo še tretjič zapored uvrstiti v skupinski del najbolj elitnega evropskega nogometnega tekmovanja.

Razvpiti izvršni predsednik Dinama Zdravko Mamić seveda pred usodnim dvobojem še zdaleč ni počival. Takoj po zagrebški tekmi je odstavil trenerja Kruna Jurčića (že tretjič!) in na njegovo mesto začasno postavil pomočnika Damirja Krznarja in športnega direktorja Zorana Mamića (svojega mlajšega brata).

Stavnice ne verjamejo v preobrat

mamić zoran maribor dinamo | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Spletni portal 24sata poroča, da se je starejši Mamić v preteklem tednu dvakrat sestal z nogometaši in jih skušal dodatno motivirati. Del tega je seveda tudi finančna stimulacija. Tako naj bi igralci v primeru napredovanja dobili dva milijona evrov (približno 65 tisočakov na posameznika, če upoštevamo vse igralce in strokovni štab, vendar premije ne bodo enakomerno razdeljene). Glede na to, da bo Dinamo v primeru preobrata od Uefe dobil najmanj okrog 10 milijonov, to niti ni presenetljivo.

Stavnice pa niso naklonjene uspehu Zagrebčanov. Tako veliko večjih ponudnikov za napredovanje Austrie nudi le koeficient 1.05, za uspeh Dinama pa koeficient 6.00. Danes bodo ob dunajski na sporedu še štiri povratne tekme, jutri pa še pet obračunov, vključno z gostovanjem češke Viktorie v Ljudskem vrtu.

Liga prvakov, 4. predkolo (povratne tekme):

ob 20.45
Arsenal - Fenerbahçe  /3:0/
Austria Dunaj - Dinamo Zagreb  /2:0/
Basel - Ludogorec  /4:2/
Legia Varšava - Steaua  /1:1/
Paok - Schalke 04  /1:1/

/X:Y/ - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.