Šport > Nogomet
787 ogledov

Mandarić vse bližje umiku, čaka nakazilo kupnine

Milan Mandarić Profimedia
Ljubljanski prvoligaš bo kmalu tudi uradno dobil novega lastnika.

Ameriški poslovnež srbskih korenin Milan Mandarić je vse bližje že nekaj časa želenemu umiku iz lastništva ljubljanskega nogometnega kluba Olimpije. Klub je pozno v petek objavil sklic izredne volilne skupščine 20. januarja, na katerem naj bi se Mandarić poslovil. A pred tem mora novi nemški lastnik še nakazati kupnino, pravijo viri blizu kluba.

Že od konca jesenskega dela prvenstva naraščajo namigovanja, da je Mandarić znova blizu dokončnemu odhodu iz ta čas vodilnega kluba slovenskega prvenstva. Po poročanju več slovenskih medijev ob koncu lanskega leta je že nekaj časa v igri nemški kapital.

Da je prodaja Nemcem vse bolj resen scenarij, kaže sklic izredne volilne skupščine za 20. januar ob 11. uri, na kateri bodo izbirali naslednika Mandarića. V dokumentih, objavljenih na spletni strani kluba, je kandidat za njegovega naslednika nemški poslovnež Thomas Kaiser. Za člane nadzornega in izvršnega odbora pa so predlagani Laurent Libert, Nadi Fetai in Mathias Ciercynski.

Pred skupščino pa mora potencialni novi lastnik po navedbah neimenovanih virov blizu kluba še izpolniti vse pogoje, predvsem plačati kupnino. Ta naj bi bila po poročanju portala Nogomania in tudi več drugih medijev ob koncu lanskega leta vredna okoli sedem milijonov evrov.

Sklic skupščine je bilo namreč po besedah istega vira zakonsko treba objaviti za izvedbo skupščine 20. januarja. To pa naj bi sovpadalo z roki za izpolnitev pogojev, ki naj bi jih kupcu postavil Mandarić.

Mandarić, ki je v štirih letih in pol, odkar je prevzel klub iz Ljubljane, osvojil dva naslova državnega prvaka in dva pokalna naslova, že več kot leto dni išče potencialnega kupca za klub.

V času poletnega premora naj bi bil po poročanju slovenskih medijev blizu prodaji italijanskemu interesentu, ki pa se je po njegovih besedah izkazal za neresnega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice