Šport > Nogomet
138 ogledov

Maradona bo moral zavihati rokave

Diego Maradona EPA
Eden najboljših nogometašev vseh časov je zabeležil prvi poraz na klopi argentinskega prvoligaša.

Nogometna legenda Diego Armando Maradona je trenersko vlogo pri moštvu Gimnasia y Esgrima La Plata v domači argentinski ligi začel s porazom. Ekipa, ki je na predzadnjem mestu prvenstvene lestvice, je pred domačim občinstvom izgubila proti prvakom Racing Clubu z 1:2 (0:1).

"Ni mi všeč igra Racinga, a jim učinkovita," je po tekmi dejal Maradona, ki v Argentini velja za pravo nogometno božanstvo.

Maradona je trenersko mesto v La Plati, 60 km južno od Buenos Airesa, prevzel prejšnji teden. V klubu upajo, da bo prav on rešitelj, ki bo zagotovil obstanek v eliti. Z navdušenjem so to sprejeli tudi navijači, saj so tisoči po ulicah slavili, ko je klub potrdil novico, da bo Maradona trener njihove ekipe.

Pričakovanja so velika tudi zaradi zadnjih trenerskih uspehov Maradone, ki je nazadnje pred izpadom rešil mehiškega drugoligaša Dorados de Sinaloa in klub nato celo popeljal v kvalifikacije za prvo ligo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice