Šport > Nogomet
15487 ogledov

"Maribor je umazal ligo, to je sramota! NZS ima teden dni"

Nk Maribor NK Maribor/Facebook
Razjarjeni Koprčani bodo izpodbijali razplet prvoligaške nogometne sezone.

Enaintrideseta izvedba najmočnejšega nogometnega tekmovanja v Sloveniji se je končala s slavjem Maribora. Ta je 16. ligaško zvezdico potrdil v nedeljo v zadnjem krogu, ko je na gostovanju premagal Muro (1:3).

Mariborčani so slavili s tremi točkami prednosti pred Koprčani, čeprav so imeli slednji še dva kroga pred koncem vse niti v svojih rokah. Primorci so nato v predzadnjem krogu izgubili z Radomljami (1:3), v zadnjem pa remizirali z Bravom (0:0), medtem ko so vijoličasti sezono sklenili z dvema zmagama.

NK Maribor SNL Šport Zadnje kolo ni prineslo spremembe, Maribor do naslova

Maribor si je s tem zagotovil nastop v kvalifikacijah lige prvakov, preostala evropska mesta pa so zasedli Koper (drugi krog kvalifikacij konferenčne lige), Olimpija, ki se tudi po prihodu Roberta Prosinečkega ni uspela resno vključiti v boj za vrh, in Mura (obe prvi krog kvalifikacij konferenčne lige), ki je po odhodu Anteja Šimundže in prihodu Damirja Čontale izgubila naslov, a vseeno dosegla zastavljeni cilj z možnostjo napredovanja v evropska tekmovanja.

Koprčani napovedujejo boj

Medtem ko se v Mariboru veselijo naslova državnega prvaka, pa nameravajo v Kopru ugodnejši razplet prvenstva iskati za zeleno mizo, potem ko so se v javnosti pojavile navedbe o domnevno spornih praksah štajerskega kluba.

Po poročanju Ekipe24 naj bi Maribor ponujal premije nogometašem Radomelj za zmago nad Koprom ter podkupoval nogometaše Mure s tem, da jim je ponujal pogodbe.

Poročali smo o zapletu s suspendiranim vratarjem Markom Zalokarjem, ki pa bo besedah Guberaca ni bil edini član Mure, ki so mu vijoličasti ponujali sodelovanje v prihodnji sezoni.

Koprčani bodo zaradi tega zahtevali preiskavo Nogometne zveze Slovenije (NZS).

Marko Zalokar Prva liga Šport Velika drama pred odločilno tekmo sezone, vratar suspendiran

Ante Guberac | Avtor: Instagram Instagram
"Mi smo prvaki! Kar je zadnje tedne počel Maribor, umazal je ligo, izgubil sem spoštovanje do Maribora ... NZS ima teden dni časa. Če bo vsaj en milimeter možnosti, bomo oporekali," je za MMC povedal Guberac in dodal: "To je sramota, kar je počel Maribor! Izpodbijali bomo razplet prvenstva! Pokal nam ni prinesel ničesar, saj smo že bili v Evropi, prinesel nam je le težave."

Zelo odločen je bil tudi v pogovoru za Siol.net, kjer je dejal, da Maribor zanj ni prvak. "Vsi smo priča, kar se je dogajalo zadnjih 14 dni v naši ligi. Tega si naša liga ne zasluži, saj je ena najbolj spoštovanih v tem delu Balkana. Škoda, da je prišlo do tega. Izkoristili bomo vsa pravna sredstva. Časnik Ekipa je vse detajlno predočil javnosti, Sloveniji, kar se je dogajalo pred tekmo med Koprom in Radomljami."

Poudaril je še, da je Maribor igral umazano igro, medtem ko je Koper ostal "čist". "Če bi kdo lahko igral umazano, je imel Koper milijon razlogov, da bi igral umazano igro. Ampak ni igral, mi smo šli na pošteno igro," je za Siol še poudaril Guberac in napovedal, da se bodo v iskanju pravice zatekli k uporabi vseh razpoložljivih pravnih sredstev.

Komentarjev 2
  • milenko4 16:57 23.maj 2022.

    Guberac bi si za vzgled lahko vzel nemško ali angleško ligo, kjer se nogomet igra do zadnje minute, oziroma do zadnjega kola prvenstva na polno in ne tako kot je odigral Koper v zadnjih treh kolih, ker so mislili, da ...prikaži več so že prvaki. Čisto v stilu balkancev, zato se naj raje zamisli nad igranjem svoje ekipe, ki je kar naenkrat postala neučinkovita in brez žara in volje do zmage.

  • Gandi123 16:06 23.maj 2022.

    Guberac, pojem za "poštenje" se pritožuje ...😂🤣😂

Sorodne novice