Šport > Nogomet
2014 ogledov

Maribor ostaja brez najboljšega igralca

Aljoša Matko Profimedia
Aljoša Matko se iz Maribora seli v švedski Hammarby.

Vrste nogometnega kluba Maribor zapušča Črnomaljec Aljoša Matko, je štajerska ekipa dokaj nepričakovano novico sporočila na svoji spletni strani. Naslednja postaja mladega slovenskega reprezentanta je Stockholm, seli se v ekipo Hammarbyja, ki je konec julija ustavil vijoličaste v kvalifikacijah za evropsko konferenčno ligo.

"Gre za nekoliko nepričakovan odhod in prestop, ki ga nismo predvideli. Ampak na veliko željo igralca in glede na njegovo prizadevnost v dolgih skupnih letih še iz nogometne šole, odnos ter pristop, s katerim je redno opozarjal nase, smo sklenili dogovor," je novico pospremila mariborska ekipa.

"Aljoša si je po vsem, kar je doslej naredil za Maribor, želel novih izzivov. Ob prejeti ponudbi smo našli skupen jezik s Hammarbyjem in prestop izpeljali domala v zadnjem možnem trenutku, saj se je na Švedskem zaključeval prestopni rok. V imenu celotnega kluba velika hvala za prispevek v članskem moštvu, za vse gole na razvojni poti v nogometni šoli. Želimo mu vso srečo in verjamemo, da ima pred seboj obetavno, uspešno kariero," je ob sklenitvi posla pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Matko je v članski konkurenci za Maribor nastopal le eno sezono, na 34 tekmah je v minuli sezoni dosegel sedem golov. Pred tem je 21-letni napadalec pri mladincih in kadetih Maribora potrdil nadarjenost z izjemno učinkovitostjo, na 93 tekem je zbral 67 golov. Med letoma 2005 in 2013 je kariero začel v Beli Krajini in bil nato do leta 2015 v Krki, preden se je preselil na Štajersko. Leta 2019 ga je Maribor posodil Bravu, kjer je na 34 tekmah za Ljubljančane dosegel 15 golov, nato se je v prejšnji sezoni vrnil v Maribor, kjer je bil igralec Vijoličastih, na koncu pa tudi izbran za Vijol'čnega bojevnika..

Aljoša Matko | Avtor: Profimedia Profimedia

Aljoša Matko je ob slovesu od Ljudskega vrta dejal, da gre za posebne občutke. "Prišel sem s petnajstimi leti, tukaj našel svoj drugi dom in se nogometno izpopolnjeval v najpomembnejšem obdobju. Po vmesni posoji pri Bravu sem dobil priložnost tudi v članskem moštvu, postal mladi reprezentant, udeleženec evropskega prvenstva do 21 let. Nikdar ne bom pozabil vloge, ki jo ima Maribor v moji karieri."

Dodal je: "Toda začutil sem, da je primeren čas za naslednji korak in z velikim motivom ter željo po dokazovanju začenjam nov izziv. Ob tej priložnosti bi se želel celotnemu klubu, vsem, s katerimi sem sodeloval od leta 2015 v nogometni šoli, zahvaliti za vse, kar so storili zame. Moštvu želim, da uspešno nadaljuje sezono in vrne naslov, kamor sodi, Maribor pa bo zdaj imel novega, velikega navijača na Švedskem."

Aljoša Matko | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 2
  • Virginia_Midkiff 15:43 12.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Leon
    Leon 13:18 12.avgust 2021.

    NK Maribor ima nov stadion za igranje v 2.slovenski ligi in štajerski derbi s ptujsko Dravo .

Sorodne novice