Šport > Nogomet
85 ogledov

Mariborčani iščejo velik preobrat, ki bi spremenil tek sezone

NK Maribor Profimedia
Mariborčani drevi na Finskem iščejo preobrat in še ne mečejo puške v koruzo.

Nogometaši Maribora bodo danes ob 18. uri igrali povratno tekmo 3. kroga kvalifikacij evropske lige. Na Finskem jih proti ekipi HJK Helsinki čaka težko delo, saj so igralci s severa Evrope v Ljudskem vrtu prejšnji teden zmagali z 2:0.

Za nameček je Maribor v nizu slabih izidov, saj je izgubil štiri zaporedne tekme, nazadnje je v nedeljo doma izgubil večni derbi z Olimpijo, ob tem pa najverjetneje za nekaj tednov tudi branilca Maxa Watsona, ki je staknil poškodbo kolena. A v mariborskem taboru vseeno ne obupujejo in iščejo zmago, ki bi rezultatsko krivuljo obrnila navzgor.

NK Maribor | Avtor: Profimedia Profimedia

V primeru, da bo Maribor izločil Fince, ga v zadnjem krogu kvalifikacij čaka danski Silkeborg. Če pa Mariboru ne uspe preskočiti finske ovire, bo igral v zadnjem krogu kvalifikacij konferenčne lige, kjer se bo meril bodisi spet s Šahtjorjem Soligorskom bodisi Clujem. Prva tekma 3. predkroga konferenčne lige med slednjima se je končala z 0:0.

Maribor je v letošnji evropski sezoni v prvem krogu kvalifikacij lige prvakov izločil Šahtjor Soligorsk, v drugem pa izpadel proti Šerifu iz Tiraspola ter se tako preselil v kvalifikacije evropske lige.

 
Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 09:35 11.avgust 2022.

    Ma kakšna Evropa,če bo šlo tako naprej, jih čaka kvečjemu boj za obstanek v 1. ligi!!!