Šport > Nogomet
24 ogledov

Martinez stopil Williamsu v bran

robin van persie EPA
Trener Wigana Roberto Martinez je po incidentu na tekmu med Manchester Unitedom in Swanseajem, kjer je branilec Ashley Williams v glavo nastreljal Robina Van Persieja, stopil v bran svojemu nekdanjemu varovancu. Španski nogometni strateg je zatrdil, da Williams ni ''umazan nogometaš''.

Premierligaška tekma med Swanseajem in Manchester Unitedom je poleg neodločenega izida postregla še z nekaj prerivanja na zelenici, potem ko je domači branilec Ashley Williams brcnil žogo naravnost v glavo Robina Van Persieja. Sir Alex Ferguson je po tekmi izjavil, da vi Van Persie lahko umrl, medtem ko je Williams zatrdil, da je želel le izbiti žogo.

Roberto Martinez, ki je pred prihodom k Wiganu vodil Swansea, ne verjame, da je bila Williamsova poteza zlonamerna. ''Jaz sem pripeljal Ashleya v Swanseo in njegovo osebnost dobro poznam. Brez kakršnegakoli dvoma lahko trdim, brez da bi sploh pogledal incident, da on ni umazan nogometaš,'' je povedal Martinez in dodal: ''On je zmagovalec, vodja in kapetan, zato ne dvomim, da je to storil ponesreči.''
''Žoga je nesrečno zadela Van Persieja v predel, kjer bi se lahko poškodoval in tega si nihče ne bi želel. Vendar vam zagotavljam, da Williams ni igralec, ki bi kaj takega storil nalašč,'' je svoje mnenje še enkrat poudaril Martinez.

Trener rdečih vragov je po tekmi zahteval kazen s strani angleške nogometne zveze, vendar bi se lahko zaradi pritoževanja nad sojenjem sam znašel v primežu omenjene organizacije. Legendarni Škot se je pritoževal nad sojenjem Michaela Oliverja, ki pred izenačujočim zadetkom Swanseaja ni dosodil prekrška nad Van Persiejem. ''Moral bi piskati prekršek, vendar je imel eno tistih tekem. Vem, da je mlad, ampak gorje meni, kakšna predstava je to bila,'' je povedal Ferguson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.