Šport > Nogomet
23 ogledov

Matavž odpihnil prvaka Twente

Tim Matavž PSV Eindhoven Reuters
Navijači nizozemskega PSV slavijo Tima Matavža, ki je svoj klub prek Twenteja z dvema zadetkoma popeljal v četrtfinale pokalnega tekmovanja.

Tim Matavž je v čudovitem slogu sklenil zanj skoraj sanjsko leto 2011. Na zadnji tekmi se je njegov PSV v osmini finala nizozemskega pokalnega tekmovanja na gostovanju pomeril z aktualnim prvakom Twentejem. Primorec se bolj skoraj ne bi mogel izkazati, saj je v podaljšku, potem ko v rednem delu tekme ni bilo golov, zabil oba zadetka za svoje moštvo in ga tako lastoročno popeljal v četrtfinale. Prvič je zadel z glavo v 101. minuti, drugi gol pa je bil posledica izkoriščene napake Twentejevih branilcev. Ogledate si ga lahko TUKAJ. Vmes je Twente izenačil prek Avstrijca Marca Janke.

"Na začetku sem zapravil veliko priložnost, zato sem v podaljšku želel popraviti napako. Vesel sem, da mi je bilo to omogočeno. Ni bila lahka tekma, a smo v tretjem kolu," je po tekmi dejal vselej redkobesedni, a zato na igrišču toliko bolj zgovorni Matavž. V četrtfinalu se bo PSV pomeril z NEC-om.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.