Šport > Nogomet
21 ogledov

Matavž: Remi PSV-ja je kot poraz

Matavž Marcos Antonio PSV Eindhoven Rapid Bukarešta Evropska liga Reuters
Napadalec nizozemskega PSV-ja in slovenske nogometne reprezentance Tim Matavž se je v drugem nastopu v letu 2012 prvič vpisal med strelce. V PSV-ju se počuti odlično, z velikimi klubi, ki bi se zanimali zanj, in lestvico strelcev pa se ne obremenjuje.

Tim Matavž je za PSV je proti Vitesseju zabil že 11 prvenstveni zadetek v sezoni. Poklicali smo ga na Nizozemsko, da strni vtise o zadnjem zadetku in zdajšnjem delodajalcu PSV-ju, ter uperi pogled v prihodnost in reprezentanco.

Ste že prebrali naslove časopisov po novem zadetku in zmagi?
Naslovnic v časopisih nisem prebral, ampak bilo je dobro. Najbolj pomembno je, da smo zmagali in prevzeli vodstvo na lestvici. Super vikend.

Kako ste vi videli svoj zadetek?
Soigralec je streljal na gol. Videl sem, da se mi žoga približuje, preigral sem nasprotnega igralca in zadel skoraj na prazen gol.

Zdaj ste z 11 goli tretji strelec lige. Od prvega mesta vas ločijo le štirje goli. Je cilj končati sezono na vrhu lestvice strelcev?
Moj cilj ni, da bi bil prvi strelec, pač pa, da poskušam dobro odigrati vsako tekmo in vselej zabiti gol. Bomo videli, kam me bo to ona koncu pripeljalo, upam, da čim višje. Z listo strelcev pa se ne obremenjujem, bolj pomembno bi mi bilo, da bi bili prvaki.

Ali v PSV-ju lažje prihajate do priložnosti in golov, kot je bil to primer pri Groningenu?
To ne drži. Proti nam se vsi zaprejo. Za nasprotnike je uspeh že točka, tako, da je velikokrat veliko težje najti pot do mreže. Vendar pa imamo zelo kakovostne igralce, tako, da se tudi zgodi, da dobim "žogo na pladnju“. Tudi če se moštvo zapre, se mi ponavadi ponudita ena do dve zreli priložnosti, ki jih poskušam izkoristiti.

Kako bi primerjali svoj nekdanji klub s PSV-jem, ki na Nizozemskem in v Evropi velja za velik klub?
PSV je res velik klub. Poskrbljeno je ve od A do Ž. Organizacija je vrhunska. Vse kar potrebujem dobim, vse nam je na razpolago. Kompleks za trening je ločen od stadiona, kar v Groningenu ni bil primer. Trening center je res vrhunski, tam je vse od fitnesa, do savn. Nogometaši se zaradi vsega tega res počutimo dobro.

Kako je s pritiskom na igralce. Čutite večjo odgovornost?
Normalno je, da je pritisk velik. Vsako tekmo je naš cilj le zmaga. Občutek po remiju je tak, kot če bi z Groningenom izgubil tekmo.

Kako so vas sprejeli navijači?
Nimam nikakršnih težav. Razumljivo je, da me prepoznajo, res pa je, da ne zahajam veliko v center mesta.

Po menjavi na selektorskem mestu se vam obeta ena od glavnih vlog v reprezentanci.
Bolj kot moja vloga je pomembna celotna ekipa, saj bomo lahko le skupaj nizali uspehe. Verjamem, da lahko spet dosežemo odlične rezultate.

Kljub vaši mladosti, že igrate za velik klub. Je vaš cilj dolgoročna zaobljuba PSV-ju, ali bi vas že poleti zanimal prestop v eno izmed najmočnejših evropskih lig?
Moj cilj je, da se uveljavim v PSV-ju. Če bo prišla kakšna ponudba, ki bo dobra zame in moj razvoj, bom premislil o svoji prihodnosti. Ne vem in me tudi ne zanima, če se zaradi mene na tribunah pojavljajo ogledniki tujih klubov. Pomembna je le moja igra in doseganje zmag in golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.