Šport > Nogomet
985 ogledov

Mbappe nalil čistega vina glede svoje prihodnosti

Mbappe Profimedia
Francoski napadalec Kylian Mbappe bo ob koncu prihodnje sezone, kot kaže, postal prost igralec.

Francoski nogometni reprezentant Kylian Mbappe je v intervjuju, ki ga je objavil italijanski športni časnik Gazzetta dello Sport, zatrdil, da je srečen, da bo ostal še naslednjo sezono v vrstah francoskega nogometnega prvaka iz prestolnice PSG.

Ob tem je še dejal, da "ni prosil za prestop ali odhod v Real Madrid".

Kylian Mbappé Tržnica Šport Kylian Mbappé povzročil paniko v Parizu

Francoska šampionska zasedba Paris Saint Germain ima z zvezdniškim Mbappejem veljavno pogodbo za še eno sezono, do konca sezone 2023/24.

Kot je v torek poročal športni dnevnik L'Equipe, je Mbappe obvestil pariški klub, da ne bo izkoristil možnosti podaljšanja pogodbe še za sezono 2024/25. Najboljši strelec francoskega prvenstva bo tako čez 12 mesecev prost igralec.

Napadalec bi se lahko od januarja naprej pogajal in podpisal predpogodbo z novim klubom, če bi se odločil spoštovati preostalo leto pogodbe s PSG.

"Potrdil sem le, da ne želim aktivirati dodatnega leta, predvidenega v pogodbi. S PSG se nikoli nismo pogovarjali o podaljšanju, a vesel sem, da bom ostal tukaj naslednjo sezono," je dejal napadalec po treningu v Clairefontainu.

Messi Neverjetno! Šport Kakšna blamaža voditelja: Messi ne govori angleško, a tudi Beckham ni

Mbappe, ki ga je v preteklosti že snubil Real Madrid, je v torek za francosko tiskovno agencijo AFP sporočil, da se s svojim klubom, s katerim ima sklenjeno pogodbo do leta 2024, nikoli ni pogovarjal o podaljšanju pogodbe. Ta odločitev je znova odprla vse scenarije o njegovi prihodnosti, vključno z morebitnim odhodom poleti 2024, kar bi pomenilo, da bi Mbappe klub zapustil brez odškodnine.

Napadalec je tudi obžaloval odhod Argentinca Lionela Messija iz PSG, "potencialno najboljšega igralca v zgodovini nogometa". "Nikoli ni dobra novica, ko odide nekdo, kot je Messi, nisem razumel, zakaj je bilo toliko ljudi tako olajšanih, da ga ni več," je dejal Mbappe v pogovoru za Gazzetto.

Messi Se je že začelo Šport Messijev učinek, ki ne bo povšeči navijačem

Štiriindvajsetletni zvezdnik je leta 2018 s Francijo osvojil naslov svetovnih prvakov. Mbappe, ki se je PSG pridružil leta 2017 iz Monaca za okoli 180 milijonov evrov, je s PSG osvojil pet naslovov francoskega prvaka in postal najboljši strelec kluba v zgodovini, potem ko je dosegel 41 golov na 43 tekmah v vseh tekmovanjih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.