Šport > Nogomet
453 ogledov

Kylian Mbappé povzročil paniko v Parizu

Kylian Mbappé Epa Kylian Mbappé na finalu teniškega OP Francije v družbi Zlatana Ibrahimovića.
Potem, ko so izgubili Lionela Messija, bi pri PSG v kratkem lahko ostali še brez drugega zvezdnika.

Francoski nogometni prvak PSG bo po odhodu svetovnega prvaka Argentinca Lionela Messija, kot kaže, izgubil še enega zvezdnika. Kot poroča športni dnevnik L'Equipe, je francoski reprezentant Kylian Mbappé že obvestil pariški klub, da ne bo izkoristil možnosti podaljšanja pogodbe, ki mu poteče leta 2024, še za eno sezono.

To bi pomenilo, da bi bil najboljši strelec francoskega prvenstva poleti 2024 prost igralec. Napadalec bi se lahko od januarja naprej pogajal in podpisal predpogodbo z novim klubom, če bi se odločil spoštovati preostalo leto pogodbe s PSG.

Pariški klub, ki je v lasti Qatar Sports Investments, je že Messija izgubil brezplačno, saj je argentinski napadalec odšel po izteku dvoletne pogodbe. Pred kratkim se je sicer vodstvo PSG z Mbappéjem pogajalo o podaljšanju pogodbe, očitno neuspešno.

Kylian Mbappé | Avtor: Epa Epa

Mbappéjeva odločitev naj bi povzročila veliko razburjenje v PSG. Tudi poletno slovo tako ni več izključeno, saj bi le v tem prestopnem roku menjava francoskemu prvaku prinesla kaj denarja za prestop.

Snubci čakajo v vrsti

Za sodelovanje s 24-letnikom, ki je leta 2018 s Francijo osvojil svetovni naslov, se že nekaj let močno zanimajo predvsem pri španskem prvoligašu Real Madridu. Ta je nedavno ostal brez Francoza Karima Benzemaja, ki se seli v Savdsko Arabijo k Al-Ittihadu iz Džede.

To že lahko pomeni, da bo PSG letos ostal brez novega zvezdnika. Messi bo kariero nadaljeval čez lužo pri Interju iz Miamija, PSG zapušča tudi nekdanji svetovni prvak s Španijo, Sergio Ramos.

Mbappé, ki se je PSG pridružil leta 2017 iz AS Monaca za okoli 180 milijonov evrov, je s PSG osvojil pet naslovov francoskega prvaka in letos postal najboljši strelec kluba v zgodovini, potem ko je dosegel 41 golov na 43 tekmah v vseh tekmovanjih.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.