Šport > Nogomet
912 ogledov

PSG sprejel odločitev glede trenerja, Tottenham ima novega

Christophe Galtier Profimedia
Galtier zapušča trenersko mesto PSG, pestro tudi drugod po Evropi.

Christophe Galtier ni več trener francoskega nogometnega velikana PSG, poročajo francoski mediji. Klub naj bi 56-letnega trenerja danes obvestil, da je sodelovanje po enem letu končano.

Galtier je klub v Franciji sicer pripeljal do 11. naslova prvakov, a z vsega točko prednosti pred Lensom. V pokalu je klub v osmini finala izpadel z Olympique Marseillem. Še enkrat več pa se je pariška zvezdniška zasedba opekla v ligi prvakov, kjer jo je v osmini finala izločil nemški velikan Bayern München.

V Franciji se pojavljajo namigi, da naj bi PSG prevzel Nemec Jürgen Nagelsmann, ki je v osmini finala lige prvakov sedel prav na klopi Bayerna.

Francoski mediji še pišejo, da je Galtier v zasedbi PSG ni uspel uveljaviti svoje avtoritete, kar naj bi bil glavni razlog za slabše dosežke ekipe.

 

Postecoglou za štiri sezone k Tottenhamu

Angleški nogometni prvoligaš Tottenham pa je danes uradno potrdil, da je za novega glavnega trenerja najel Angeja Postecoglouja. Sedeminpetdesetletni avstralski trener se je z novim delodajalcem dogovoril za štiriletno pogodbo, potem ko je Celtic minulo sezono na Škotskem popeljal do trojčka. Postecoglou se bo klubu uradno pridružil 1. julija.

Predsednik Tottenhama Daniel Levy je za klubsko spletno strani dejal: "Ange prinaša pozitivno miselnost in hiter, napadalni slog igre. Ima veliko izkušenj z razvojem igralcev in razumevanjem pomena povezave iz akademije - vsega, kar je pomembno za naš klub," je dejal Levy.

Postecoglou je osvojil pet domačih trofej, vključno z zaporednimi naslovi prvaka, odkar je leta 2021 prišel v škotski Celtic iz japonske Yokohame Marinos. Zdaj bo nasledil Antonia Conteja, ki je 26. marca sporazumno odšel. Tottenham je sicer minulo sezono zasedel osmo mesto v domačem prvenstvu premier league in ostal brez Evrope.

 

Pestro v Nemčiji

Tudi nemški nogometni klubi urejajo kadrovsko sliko za prihodnjo sezono. Pri Borussii Mönchengladbachu so danes sporočili, da bo novi glavni trener članskega moštva 44-letni Švicar Gerardo Seoane. To bo njegov drug v Nemčiji, potem ko je nazdnje vodil Bayer Leverkusen, s katerim se je razšel po slabem uvodu v sezono, ko ga je nadomestil Xabi Alonso. Seoane je pred tem deloval v Švici pri Luzernu in Young Boys.

Werder iz Bremna pa je podaljšal pogodbo z Olejem Wernerjem, ki je ekipi v letošnji sezoni pomagal, da je obdržala prvoligaški status. S klubom je po poročanju nekaterih medijev podpisal pogodbo do leta 2026.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice