Šport > Nogomet
5009 ogledov

Messi izbral svoj novi klub, odločitev preseneča

Lionel Messi Epa
Argentinski napadalec Lionel Messi si je po za zdaj še neuradnih informacijah izbral klub, kjer bo nadaljeval svojo kariero.

Po potrditvi trenutnega delodajalca, da argentinski nogometni superzvezdnik Lionel Messi po koncu sezone zapušča pariški PSG, postaja vse bolj vroče vprašanje, za kateri klub bo v prihodnje igral. O novi možnosti, da bi zaigral v ZDA, danes poročata ameriški The Athletic in britanski BBC.

Messi je uradno do 30. junija pogodbeno vezan s Paris Saint-Germainom. A se je zvezdniški napadalec odločil, da s Parižani ne bo podaljšal sodelovanja, kar je potrdil tudi klub. S tem se je odprl lov na sedemkratnega dobitnika zlate žoge.

Messi | Avtor: Profimedia Profimedia

Temu so sledila številna medijska ugibanja. Ta so se sicer začela že pred časom, ko je francoska tiskovna agencija AFP poročala, da bo prvi zvezdnik svetovnega nogometa prihodnjo sezono oblekel dres enega od savdskih klubov. Agencija se je sklicevala na "savdski vir blizu pogajanj" in dodala, da je pogodba med 35-letnikom in savdskim klubom že sklenjena.

Britanski BBC pa brez pogojnikov poroča, da naj bi se Argentinec že dogovoril z novim delodajalcem. BBC Messija pošilja v Miami, v vrste tamkajšnjega Interja, ki je v lasti angleškega zvezdnika Davida Beckhama.

Britanski medij sicer ob tem v članku ne navede niti enega vira, piše pa, da naj bi bil v ozadju bogat dogovor, ki vključuje podporo Adidasa in Appla kot partnerja ameriške lige MLS.

Kot dodaja, je Messi dal prednost Interju pred Al-Hilalom iz Savdske Arabije.

Lionel Messi | Avtor: Profimedia Profimedia
Podobno je danes poročal tudi The Athletic, ki pa je vendarle bil bolj previden o tem, ali je dogovor dosežen. "MLS in Inter Miami še urejata podrobnosti glede morebitnega podpisa Messija," je zapisal ameriški športni medij.

Messi se po informacijah The Athletica tako nagiba ponudbi iz ZDA. Prestop v Al-Hilal "ne pride v poštev", pri The Athleticu navajajo neimenovani vir, ki pa je po mnenju The Athletica zelo dobro obveščen o tem, kakšno prihodnost si bo oziroma si je že izbral Messi.

Inter Miami pa naj bi imel prednost tudi pred Barcelono v dogovarjanju z Argentincem. Ta naj bi si sicer močno želel vrniti v svoj nekdanji klub, glavna spotika pri doseganju dogovora pa naj bi bili predpisi glede finančnega fair playa, ki omejujejo Barcelono, dodaja ameriški športni portal.

Iz Appla so sicer ravno v tem času sporočili, da bodo predvajali dokumentarno nanizanko v štirih delih, v kateri bodo pokrili Messijeve nastope na SP, dodaja The Athletic. Adidas, eden največjih sponzorjev lige MLS, naj bi pripravljal svoj dogovor, v skladu s katerim v tem velikanu športne opreme Messiju omogočajo delitev dobička. Messi ima z nemškim podjetjem že podpisano dosmrtno pogodbo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.