Šport > Nogomet
26 ogledov

Med novinarji se je sprehajal na pol gol

balotelli el shaarawy EPA
Za uvod v današnji nogometni večer, ko se bodo evropske reprezentance merile v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014, sta sinoči prijateljsko tekmo v Ženevi odigrali Brazilija in Italija. Zasedbi večkratnih svetovnih prvakov sta se razšli prijateljsko z 2:2, vsaki pa je pripadel po en polčas.

Prvi del so dobili Brazilci; Fred in Oscar sta za petkratne svetovne prvake zadela v polno v 33. in 42. minuti, v nadaljevanju pa so pobudo prevzeli štirikratni prvaki Italijani in po zaslugi Danieleja De Rossija in Maria Balotellija v 54. in 57. minuti izenačili. Balotelli je imel že v prvem polčasu nekaj lepih priložnosti, da bi svoji ekipi zagotovil zmago, a se je izkazal brazilski vratar Julio Cesar.

Scolari še brez zmage

Brazilski selektor Luiz Felipe Scolari tako 15 mesecev pred domačim prvenstvom še čaka na prvo zmago, odkar je spet sedel na vroči stolček. Po drugi strani pa bodo tudi Italijani morali počakati vsaj še nekaj mesecev do nove priložnosti za prvo zmago proti Braziliji po letu 1982; moštvi se bosta sicer znova pomerili že junija na pokalu konfederacij v Braziliji, ogrevanju za SP 2014.

Italijani izvlekli zasluženo

Že v začetku tekme sta Emanuele Giaccherini in Mario Balotelli prisilila v obrambo Julia Cesarja, v sendviču med obema poskusoma pa je na drugi strani zapretil Neymar, ki je pobegnil Leonardu Bonucciju.

Na sredini je dominiral Andrea Pirlo in Azzurri so bili v začetni fazi obračuna večkrat blizu zadetka. Kljub rahli prevladi na igrišču pa so se Italijani v 33. minuti znašli v zaostanku, ko je sam ostal Fred in z volejem zabil za vodstvo Brazilije, potem ko se je žoge po predložku Filipeja Luisa dotaknil še Leonardo Bonucci.

neymar fred | Avtor: Reuters Reuters
Italijani niso popustili in v nadaljevanju je Cesarja preizkusil še Balotelli, a brez uspeha. Tri minute pred koncem prvega polčasa pa se je globoko na strani Italijanov znašel Neymar, ki je mojstrsko podal do Oscarja, ta pa je z desnico še drugič matiral Buffona.

Cesare Prandelli je takoj odgovoril z vstopom Stephana El Shaarawyja, namesto Pirla pa je na igrišče prišel Alessio Cerci. Sprememba zpo vstopu El Shaarawyja je bila očitna. Italijan je v navezi z Balotellijem izsilil kot, zaostanek Azzurrov pa je nato prepolovil Daniele de Rossi. Tri minute kasneje je bil rezultat že izenačen, ko je Cezarja z razdalje dobrih 20 metrov premagal Balotelli. Italijani so imeli do konca še nekaj priložnosti, vendar zmagovalnega zadetka niso uspeli doseči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.