Šport > Nogomet
30 ogledov

Mertelj: "Vrnili se bomo še boljši"

Hernanes Cvijanović Maribor Lazio Evropska Liga Ljudski vrt EPA
Po porazu v zadnjem kolu Evropske lige proti Laziu (1:4), so vtise o tekmi in evropski sezoni strnili Aleš Mertelj, Jasmin Handanović in Goran Cvijanović. Slednji še ne ve, ali pozimi ostaja v Ljudskem vrtu.

"Težko se je na takšen način posloviti od navijačev, so pa gostje zasluženo zmagali. Mi smo v pogonu že šest mesecev, 35 ali 36 tekem, ne vem niti sam, in morda se nam je tokrat že malce poznala utrujenost, a to ne sme biti izgovor," je po tekmi ugotavljal Goran Cvijanović.

"Oni so izkoristili vsako našo napako, bili so zelo zgoščeni v sredini. Mi smo jim pustili, da se razigrajo, na boku smo jim puščali preveč prostora. Niso nas podcenjevali, mi smo se poizkušali nadigravati z njimi, a nismo uspeli vzpostaviti naše 'pas' igre," je še dodal goriški vezist, ki je ob koncu prvega polčasa zadel tudi prečko.

Nekdanji član Gorice je eden najbolj zanimivih igralcev Maribora za bogatejše tuje klube in posledično se mariborski navijači sprašujejo, ali bo odlični vezist, ki je pred kratkim tudi zaigral za Slovenijo, januarja odšel iz Ljudskega vrta. "To boste morali vprašati našega športnega direktorja. Sam se s tem ne obremenjujem, do nedelje bom oddelal svoje, potem pa grem na dopust. Tja grem zagotovo (smeh)," je odgovoril Cvijanović.

Handanović Ciani Berić Maribor Panathinaikos Evropska liga | Avtor: EPA EPA
Handanović: "Hiter gol nam je spodnesel noge"

"Pregoreli smo v preveliki želji, da Evropsko ligo zaključimo z zmago. V ekipi je bilo treba izvesti določene rotacije in to se je poznalo v igri. Hiter zadetek nam je spodnesel noge. Nato je bilo težko zadeti na njihovo postavljeno obrambo, oni pa so vse zadetke dosegli iz protinapadov, čakali so na naše napake in jih tudi izkoristili," je boleč poraz v Ljudskem vrtu opisal vratar Jasmin Handanović.

A ljubljanski vratar je letošnje evropsko udejstvovanje Maribora vseeno ocenil kot uspešno, zastavljene cilje so slovenski prvaki dosegli. "Nastopanje v Evropski ligi je nagrada za vso ekipo. Zastavljene cilje smo presegli, hoteli smo doseči več točk kot lani in to nam je uspelo. Veliko smo se naučili, v tej zadnji tekmi pa nas je malo zmanjkalo," je zaključil otrok Slovana.

Mertelj: "Sistem s tremi branilci se vrača"

"Lahko smo ponosni na našo letošnjo evropsko pot, ki nas navdaja z optimizmom. Drugo leto se bomo vrnili še boljši. Tudi ta zadnji poraz, ko se bodo glave ohladile, ne bo vrgel slabe luči na letošnje dosežke. Izgubiti proti tako razigranemu Laziu ni sramota," je kljub porazu z Laziem z zadovoljstvom ocenil letošnje nastope v evropskih tekmovanjih Aleš Mertelj.

Gorenjski vezist je moral zaradi poškodb in kazni Aleša Mejača tokrat zaigrati na desnem boku. Tega igralnega položaja nekdanji igralec Triglava in Kopra ni vajen. "Treba se je drugače postavljati in razmišljati. Vseskozi so bili njihovi trije igralci v napadu, vsi so zelo hitri. Več je šprintov in hitrega vključevanja v napad. Na sredini je več enakomernega teka v obrambi, ko je treba zapolniti vrzel, da žoga ne pride v konico napada. A če trener zahteva to od tebe, potem to pač odigraš," je dejal Mertelj.

Rimljani so zaigrali v postavitvi 3-4-3, ki je domačim povzročala kar precej preglavic. "Za nas je to malce neklasična postavitev in to nas je presenetilo. A očitno se sistem s tremi v zadnji liniji vrača. Vemo, da je v Italiji Juventus postal prvak s takšnim sistemom," je zaključil Aleš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.