Šport > Nogomet
53 ogledov

Milanič: "Želel sem ponuditi ofenzivni Maribor"

Milanič Maribor Lazio Evropska liga Ljudski vrt Reuters
Mariborski trener je bil po porazu z Laziem na zadnji tekmi Evropske lige (1:4) razumljivo razočaran, a s celotno evropsko sezono je bil Darko Milanič zadovoljen. Štajerci so že pred tem obračunom izgubili možnosti za napredovanje, na zadnji tekmi pa niso igrali po svojih zmožnostih.

"Bili smo nenatančni, že takoj na začetku smo zgrešili pri nekaj podajah in videlo se je, da bomo težko kaj naredili. Oni so zabili iz prvih treh priložnosti, bili so neverjetno učinkoviti. Drugi in tretji gol sta bila posledica šoka po hitro prejetem zadetku. V Mariboru se nam to redko zgodi in zato je bil šok toliko večji," je potek tekme proti Laziu v Ljudskem vrtu na kratko strnil trener Maribora Darko Milanič.

Lulić Mertelj Maribor Lazio Evropska liga Ljudski vrt | Avtor: Reuters Reuters

"Preveč smo poizkušali po sredini, kjer so bili oni najbolj zgoščeni. Redko igramo proti ekipam, ki igrajo le s tremi branilci in tu smo imeli težave. Lazio letos v tej postavitvi še ni igral. Ampak ni bila kriva njihova postavitev (3-4-3), enostavno smo bili mi pod našim nivojem. Bili smo slabi. Tudi energija publike nas ni ponesla, tekalno smo bili slabi, nismo bili agresivni," je razloge za poraz opisal Izolan, ki je v letošnji sezoni s z vijoličasto zasedbo dosegel viden napredek v Evropski ligi.

Aleš Mertelj je tokrat zaigral na desnem boku, saj Milanič ni mogel računati na kaznovanega Aleša Mejača in na poškodovana Mitjo Vilerja in Martina Milca. Posledično so Štajerci v vezni liniji zaigrali s tremi ofenzivno naravnanimi nogometaši. Domači trener kljub porazu ni obžaloval takšne odločitve, ki jo je tudi obrazložil. "Na sredini smo do sedaj dobro funkcionirali z njim (Mertljem, op. p.), ali brez njega. Na sredini so igrali Cvijanović, Mezga in Ibraimi, trije ofenzivni igralci, ki imajo dovolj talenta in kvalitete. Želel sem ponuditi ofenzivni Maribor, klubu in publiki, nisem želel kalkulirati. S kakšno drugačno postavitvijo bi lahko morda zabeležili manjši poraz, a želeli smo igrati napadalno. Verjetno bi se odločil enako."

Čeprav je bilo po zadnji tekmi v mariborskem taboru prisotno razočaranje, pa je letošnja evropska avantura pustila dober vtis. "V slačilnici se po takih tekmah malo govori, fantom seveda ni vseeno. Nismo uspeli zaključiti evropske sezone po željah in zaradi tega je prisotno razočaranje. Kljub temu porazu pa je bila letošnja evropska sezona zelo dobra, na tem moramo graditi," je zaključil nekdanji kapetan slovenske reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.