Šport > Nogomet
46 ogledov

Messi dva, Suárez tri, Barça šest

Lionel Messi Barcelona Real Betis EPA
Katalonci so obrambo španskega naslova začeli z visoko domačo zmago proti Betisu (6:2). Rene Krhin z Granado do remija proti Villarrealu (1:1). Festival golov na tekmi med Sevillo in Espanyolom (6:4).

Nogometaši Barcelone so odlično začeli novo sezono La Lige. Na svojem Camp Nouu so na tekmi z Betisom pričakovano dominirali in Andaluzijce odpravili s pol ducata zadetkov (6:2).

Katalonci so povedli že v šesti minuti. Akcijo je na desni začel Leo Messi, našel Jordija Albo, ta pa z ostro podajo Ardo Turana, ki je atraktivno zaključil iz bližine. Gostje so se hitro pobrali in po prekrasnem prostem strelu Rubéna Castra v 21. minuti izenačili.

A že do odmora so domači zanesljivo vodili. V 37. minuti je Messi z močnim strelom z 20 metrov zabil za 2:1, pet minut kasneje je po podaji Sergia Roberta mrežo zatresel še Luis Suárez

V drugem polčasu so domači hitro potrdili zmago: v 56. minuti je po dobro izpeljanem protinapadu Messi Suárezu namestil udarec na prazen gol, le nekaj sekund kasneje pa je Argentinec po samostojnem prodoru natančno našel spodnji kot in dosegel še peti gol za svojo ekipo.

Suárez je v 82. minuti dopolnil svoj hat-trick z dobro odmerjenim prostim strelom, končni izid pa je v 84. minuti iz bližine postavil spretni Castro.

Točka za Krhina

Granada, za katero je Rene Krhin v vezni liniji odigral vso tekmo, je na domačem igrišču iztržila točko proti Villarrealu (1:1), pri katerem je Bojan Jokić na izhodnih vratih in ga ni bilo v postavi. Oba gola sta padla sredi drugega polčasa, Villarreal je povedel prek Samuela Castilleja, Granada je izenačila z zadetkom Ezequiela Ponceja.

Pravi festival zadetkov so videli gledalci v Sevilli, kjer je domača ekipa premagala Espanyol (6:4). V prvem polčasu so gostje še uspeli držati korak, v drugem pa so domačini trikrat zapored zadeli in z zmago začeli prvenstvo.

La Liga, 1. kolo:

Barcelona - Real Betis 6:2 (3:1)
Turan 6., Messi 37., 56., Suárez 42., 57., 82.; Castro 21., 84.

Granada - Villarreal 1:1 (0:0)
Ponce 65.; Castillejo 61.

Sevilla - Espanyol 6:4 (3:3)
Sarabia 15., Vietto 22., 45., Vázquez 54., Ben Yedder 66., Kiyotake 74.; Piatti 8., Pérez 26., Sánchez 44., Moreno 80.

Málaga - Osasuna 1:1 (0:0)
Juanpi 56.; Merida 85.

Deportivo La Coruña - Eibar 2:1 (0:0)
Mosquera 69., Pérez 87.; Ramis 55.

Nedelja:
Sporting Gijón - Athletic Bilbao
Real Sociedad - Real Madrid
Atlético Madrid - Alavés

Ponedeljek:
Celta Vigo - Leganés
Valencia - Las Palmas

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.