Šport > Nogomet
25 ogledov

Messi: Kar se je zgodilo, je sramota!

lionel messi Reuters
Lionel Messi je poraz Barcelone na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov proti Bayernu (0:4) označil za sramoto. Argentinski čudežni deček se na tekmi ni proslavil, zato se mnogi sprašujejo, ali je bilo sploh smiselno, da je zaigral.

Barcelona je dolgo oklevala z odločitvijo, ali naj Lionela Messija vključi v polfinalno tekmo Lige prvakov proti Bayernu. V taboru španskega prvoligaša so spoznali, da je Argentinec preveč pomemben, da bi ga pustili na klopi, zato je Messi z ekipo odpotoval v München.

lionel messi | Avtor: Reuters Reuters
Prvi strelec španskega prvenstva na obračunu, kjer je zaigral od prve minute, ni zablestel. Razočaranje po tekmi, ki je izničila vse realne možnosti za uvrstitev v finale, je bilo tako veliko, da je Messi poraz označil za ''sramoto.'' ''Rezultat je 4:0 in zelo težko bo, saj so odlična ekipa,'' je povedal 25-letnik in dodal: ''Bili so močnejši od nas. Kar se je zgodilo, je sramota, vendar moramo naprej. Doma bomo poskušali zadeti in dati vse od sebe. Zdaj moramo osvojiti La Ligo.''

Dan po tekmi se številni strokovnjaki sprašujejo, zakaj je Tito Vilanova tvegal z Messijem, saj bo Argentinca zagotovo potreboval na povratni tekmi. ''Nekatere dni se nisem počutil stoodstotno, vendar nisem bil poškodovan, zato sem zaigral,'' je dodal Messi.

Barça zadnjič tako poražena leta 1997

Poraz Barcelone proti Bayernu ne bi bil nič presenetljivega, če ne bi nemški prvoligaš svojega nasprotnika rezultatsko odpihnil z igrišča. Blaugrana je z 0:4 zadnjič izgubila daljnega leta 1997, ko jo je s hat-trickom Andreja Ševčenka ugnal Dinamo iz Kijeva. Podobna usoda je Barço doletela v finalu Lige prvakov leta 1994, ko jo je s 4:0 povozil AC Milan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.