Šport > Nogomet
7 ogledov

Messi najboljši tudi v Primeri

lionel messi barcelona celtic EPA
Argentinski nogometni čarovnik Lionel Messi je dobil novo priznanje, tokrat je bil izbran za najboljšega igralca španske La Lige. Podelili so tudi nagrade v številnih drugih kategorijah ...

Trenerji in igralci v dveh najboljših španskih ligah so nogometaša Barcelone Lea Messija že četrtič zapored izbrali za najboljšega igralca sezone, medtem ko je med trenerji glavno priznanje dobil Pep Guardiola. Messiju so podelili tudi nagrado za najboljšega strelca, skupaj z nekdanjim trenerjem pa nista edina predstavnika katalonskega velikana z nagradami. Za najboljšega napadalno usmerjenega zveznega igralca so izbrali Andresa Iniesto, Marca Bartro, ki je lani večinoma igral za Barcelono B, za najboljšega branilca v drugi ligi, Carles Puyol pa je dobil nagrado za "fair play".

Cristiano Ronaldo je ostal brez priznanja, zato pa so ga dobili trije njegovi soigralci iz Real Madrida. Iker Casillas je drugič (izbor je potekal četrtič) najboljši vratar, Sergio Ramos najboljši branilec, Xabi Alonso pa najboljši centralni zvezni igralec.

Za najbolj obetavnega nogometaša so izbrali Francisca Alarcona Isca iz andaluzijske Malage, najboljši igralec druge lige pa je bil veteran Deportiva iz La Corune Juan Carlos Valeron, katerega klub se je letos vrnil med elito.

Barcelona je sicer lani v prvenstvu zaostala za Realom, tudi v Ligi prvakov ni zmagala, zato pa je osvojila štiri druge lovorike. Igralci in trenerji že vedo, koga se je treba najbolj bati na zelenicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.