Šport > Nogomet
37 ogledov

Messi obsojen na zaporno kazen

lionel messi EPA
Špansko sodišče je Lionela Messija spoznalo za krivega davčne utaje in ga obsodilo na 21 mesecev zaporne kazni.

Zvezdnik Barcelone in nekdanji argentinski reprezentant je bil na sodišču v katalonski prestolnici spoznan za krivega davčne utaje, zato mu je špansko sodišče izreklo 21 mesecev zaporne kazni.

Messi je med letoma 2007 in 2009 utajil več kot štiri milijone evrov. Sodišče je poleg nogometnega superzvezdnika obsodilo tudi njegovega očeta in menedžerja Jorgeja Messija.

Toda možnosti, da bi se Messi dejansko znašel za rešetkami, so praktično nične, saj španska zakonodaja dopušča, da je kazen v primeru predhodne nekaznovanosti le pogojna, če je predvidena zaporna kazen krajša od dveh let.

Denar odtekal v davčne oaze

Messi sodišče Barcelona | Avtor: EPA EPA
Messi in njegov oče sta si pri davčnih mahinacijah pomagala z davčnimi oazami v Belizeju in Urugvaju ter državo oškodovala za zajeten kupček denarja.

Nogometaš bo moral poleg neplačanih obveznosti plačati še kazen v višini dveh milijonov evrov, oče Jorge pa bo odštel približno pol milijona manj.

Oba Messija sta vpletenost v nečedne posle odločno zanikala, napadalec Barcelone pa je priznal, da je v preteklosti podpisal več dokumentov, ne vedoč, kakšna je sploh njihova vsebina.

Težki časi

Messi sodišče Barcelona | Avtor: EPA EPA
Messi pa v zadnjem obdobju ne doživlja pretresov le v zasebnem življenju, temveč je na nepremostljivo oviro naletel tudi na profesionalni poti.

V finalu ameriškega prvenstva Copa America je moral z Argentino še drugo leto zapored priznati premoč Čilu, kar ga je ob nevzdržnem pritisku navijačev vodilo v predčasno reprezentančno upokojitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.