Šport > Nogomet
320 ogledov

Messi po pravi drami do svoje prve lovorike za nov klub

Lionel Messi Profimedia
Messiju prvi naslov od selitve v ZDA.

Argentinski nogometni superzvezdnik Lionel Messi je osvojil prvi naslov od selitve v ZDA. Z Inter Miamijem je v pretekli noči osvojil tekmovanje Leagues Cup, ki združuje skoraj 50 klubov iz ZDA, Mehike in Kanade. Miami je v finalu pokalnega tekmovanja po enajstmetrovkah premagal Nashville, Messi pa se je znova vpisal med strelce.

Argentinec je dosegel edini zadetek Miamija iz igre, ko je v 24. minuti z roba kazenskega prostora zadel v zgornji levi del vrat. Za 36-letnega nogometaša je to že 10. zadetek na sedmih tekmah za Miami.

Za izenačenje domačega moštva je z glavo v 57. minuti poskrbel Fafa Picault. Obe ekipi pa sta nato imeli lepe priložnosti, da bi prišli do zmage še v rednem delu, a je bila predvsem za Miami večkrat v napoto vratnica.

Sledilo je napeto izvajanje kazenskih strelov, ki ga je Miami dobil šele po 22. strelu za slavje z 11:10. Odločilni poskus je zgrešil vratar Nashvilla Elliot Panicco, s tem pa se je lahko začelo slavje Miamija in Messija.

Lionel Messi | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice