Šport > Nogomet
444 ogledov

Nova fantastična predstava Messija, Miami kot prerojen

Lionel Messi Profimedia
Messi je z dvema goloma in asistenco Inter popeljal v izločilne boje.

Takojšnji vpliv svetovnega prvaka Lionela Messija v ameriškem nogometu se je nadaljeval v torek, ko je Argentinec dvakrat zadel pri zmagi Inter Miamija s 4:0 nad Atlanto United. S tem je Messi, dobitnik sedmih zlatih žog za najboljšega na svetu, svojo ekipo izstrelil v izločilne boje ligaškega pokala, novoustanovljenega tekmovanja med klubi severnoameriške nogometne lige MLS in mehiške lige.

Messi je za svojo novo ekipo onkraj luže tekmo prvič začel in nemudoma nosil kapetanski trak, potem ko je na minuli tekmi proti Cruz Azulu v igro vstopil šele sredi drugega polčasa in nato ob prvencu v 4. minuti sodnikovega dodatka zadel iz prostega strela za zmago z 2:1.

Tokrat je potreboval le 22 minut, da je zadel dvakrat. Prvi gol je dosegel že po manj kot osmih minutah po lepi podaji nekdanjega soigralca pri Barceloni Sergia Busquetsa, ko je najprej zadel vratnico, odbitek pa nato zanesljivo pospravil v mrežo. Drugi zadetek pa je dosegel v 22. minuti po podaji Roberta Taylorja, ki je tako kot Messi nato zadel dvakrat.

Messi, ki je oba zadetka dosegel s svojo "slabšo", desno nogo, je bil nato zamenjan v 78. minuti, Argentinec pa si je ob svojem odhodu z igrišča prislužil stoječe ovacije navijačev, potem ko je Atlanta postala še 100. ekipa, proti kateri je Messi v svoji bogati karieri uspel zadeti.

Inter Miami, zadnjeuvrščena ekipa v severnoameriškem prvenstvu MLS, pred prihodom Messija ni zmagal enajstkrat zaporedoma, zdaj pa se ekipa z njegovim prihodom in s prihodom Busquetsa zdi kot prerojena.

"Njun prihod je igralcem vlil veliko samozavesti," je dejal trener moštva Tata Martino, ki je pred desetimi leti treniral omenjeni dvojec tudi pri Barceloni. "Igralci se počutijo, da imajo več podpore, čutijo, da odgovornost nosijo na plečih velika imena, zato se počutijo bolj sproščeni pri igranju," je dodal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice